Film/TV
0

Bush, Rice i Rumsfeld u konkurenciji za Zlatnu malinu

NINA
Američki predsjednik Gerorge Bush, dosadašnja predsjednikova savjetnica za nacionalnu sigurnost Condoleeza Rice i ministar obrane Donald Rumsfeld među najozbiljnijim su kandidatima za osvajanje Zlatne maline, nagrade koja se svake godine dodjeljuje za najgora ostvarenja u filmskoj umjetnosti.

Kako je prenijela agencija DPA, njih troje su "nominirani" za nagradu za svoje "uloge" u dokumentarnom filmu Michaela Moorea "Fahrenheit 9/11", koji je žestoka kritika politike američkog predsjednika.

Film "Žena mačka" u kojem glumi tamnoputa ljepotica Halle Berry nominiran je u sedam kategorija za Zlatnu malinu, uključujući nagradu za najgoru žensku ulogu, a za njim slijedi "Aleksandar", redatelja Olivera Stonea sa šest nominacija - za najgori film, redatelja, glumca (Collin Farrel) i glumicu (Angelina Jolie).

Među nominiranima za najgoreg glumca su i Ben Affleck, Vin Diesel i Ben Stiller, dok su na listi nominiranih za lošu glumu Hilary Duff i bliznakinje Mary-Kate i Ashley Olsen.

Nagrade za najgora filmska ostvarenja koje dodjeljuje zaklada Zlatna malina, bit će uručene 26. veljače, dan prije dodjele Oscara.