Film/TV
0

"Buffy, istjerivačica vampira" se vraća u novom filmu

Sarajevo-x.com
Serija o Buffy, istjerivačici vampira, koju je 1997. utjelovila američka glumica Sarah Michelle Gellar, doživjet će svoj remake kao filmsko djelo.

Kako su najavili producenti iz Warner Brothersa, iako se "Buffy" na male ekrane trebala vratiti u maju 2009, još uvijek nije pronađen odgovarajući studio.

Ono što je poznato je da u projektu neće učestvovati Joss Whedon, scenarista filma snimljenog 1992. i TV-serije koja je nastajala 1997. Kad je počeo rad na novom filmu, Whedon je izjavio da će biti bolje da nastave bez njega, piše Los Angeles Times.

"Buffy, istjerivačica vampira" je priča o tinejdžerki koja otkriva kako je predodređena da spašava svijet od vampira i demona. U originalnom filmu glavnu ulogu tumačila je Kristy Swanson, a Sarah Michelle Gellar u TV-seriji.

Novi scenario pisat će glumica Whit Anderson, koja je izjavila: "Ne gledam puno televiziju, ali sam uvijek gledala Buffy. Bila je to jedina serija koju bih pogledala kad se vratim kući. Jednostavno mi se svidio njen lik. Imala sam isto godina kao Buffy, a ovih dana je tako rijetko vidjeti da žena tumači glavnu ulogu i da je sposobna i pametna, ali joj je dozvoljeno i da bude ženstvena."