Film/TV
0

Bryan Cranston umalo ostao bez uloge neurotičnog Hala u "Malcolm in the Middle"

Klix.ba
Prije nego je postao poznat po ulozi u planetarno popularnoj seriji "Breaking Bad", Bryan Cranston je ostvario zapaženu ulogu u humorističkoj seriji "Malcolm in the Middle". Međutim, glumac otkriva kako se sve moglo odigrati drugačije i to na njegovu štetu.

Cranston u svojim nedavno objavljenim "A Life In Parts" memoarima otkriva kako je nakon uspješnog snimanja pilot epizode serije "Malcolm in the Middle" dobio poziv koji nijedan glumac ne želi dobiti.

"Direktor serije je odlučio da ponovo snimi pilot epizodu, ali ovaj put malo drugačiju verziju; bez mene", napisao je Cranston.

Srećom, kreator serije Linwood Boomer bio je na njegovoj strani. Oduševljen njegovom ulogom u pilot epizodi, suprotstavio se producentima i insistirao na tome da Cranston nastavi sa ulogom Hala.

"Lintwood se borio za mene. Bio je moj šampion. Svako treba imati šampiona u svom životu", piše Cranston.

Cranston je napisao i kako je bio oduševljen kada je dobio scenarij i otkrio kako je njegov lik neurotičnog oca u suštoj suprotnosti sa njegovom suprugom u seriji Lois, koja je bila "veća od života", neustrašiva, oštra i bombastična, piše news.com.au.

"Nije da nije bio zainteresovan za svoju porodicu. Naprotiv. Halu je njegova rođena porodica odvraćala pažnju. Nisam htio da publika vidi moj lik kao lik koji ne voli svoju porodicu, ali lik koji je izmoren svojom porodicom? To je već nešto s čime se mnogi mogu poistovijetiti", napisao je.

Cranston je odradio sjajan posao i zaradio tri nominacije za nagradu Emmy prije nego je serija prestala sa emitovanjem 2006. godine nakon šest sezona. Bryan Cranston je, tek dvije godine kasnije, dobio ulogu Waltera Whitea u sada već kultnoj seriji "Breaking Bad".