Film/TV
0

Broj 23 izluđuje ekipu filma „The Number 23“

Sarajevo-x.com
Scena iz filma „The Number 23“
Scena iz filma „The Number 23“
Izgleda da broj 23 proganja angažirane na snimanju novog trilera „The Number 23“, gdje Jim Carrey glumi glavnu ulogu. Mnogo čudnih koincidencija je povezano za ovim brojem.

Jim Carrey i redatelj Joel Schumacher su shvatili da je obojici ovo 23. film koji rade u svojim karijerama, a to je samo jedan od niza čudnih činjenica koje su prestrašile ekipu filma. Priča filma se upravo bavi sa opsesijom jednog čovjeka sa svim stvarima vezanim za broj 23.

Carrey je izjavio: „Moja supruga u filmu, Virginia Madsen je dovela sina Jacka na snimanje i on je po cijeli dan tragao za fenomenima vezanim za broj 23. Otkrio je da suma slova imena Virginie i mog imena bila 23, te da je ovo moj 23. film. Bilo je tu još dosta manjih koincidencija“.

Redatelj Schumacher je dodao: „Angažirao sam Dannyja Hustona i Virginiu, i na prvom danu snimanja sam saznao da su njih dvoje bili vjenčani – prije 23 godine. To je zaista ludo. U noći kad smo odlučili da snimamo film shvatio sam da je ovo moj 23. film koji režiram. Svakog sljedećeg dana su se dešavale čudne stvari vezane za taj broj“.

Schumacherova zabrinutost oko brojeva je nestala kada je pokušao da uvjeri bivše ljubavnike u pravom životu, Madsen i Hustona da snime scenu seksa: „Pitao sam ih da li imaju problem sa snimanjem zajedničke scene seksa. Na moje iznenađenje, bili su oduševljeni takvim prijedlogom."