Remake "Faster Pussycat! Kill!"
0

Britney zvijezda novog Tarantinovog filma?

Sarajevo-x.com
Američka pop pjevačica, čiji je privatni život stalno pod budnim okom javnosti, navodno je dobila ulogu lezbejke ubice u novom filmskom projektu američkog reditelja Quentina Tarantina.

Prema pisanju američkih medija, reditelj hit filma "Pulp Fiction" navodno je Britney Spears ponudio ulogu plesačice Varle u remakeu kultnog filma iz 1965. godine "Faster Pussycat! Kill! Kill!".

Glavne junakinje filma su tri striptizete "žedne krvi" koje u pustinju susretnu mladi ljubavni par. Spears bi trebala utjeloviti lezbejku koja dečka ubije golim rukama, a djevojku uzme za taoca.

Slavna pjevačica bi trebala snimiti i nekoliko scena seksa s drugom djevojkom prije nego što drama završi krvoprolićem u Tarantinovom stilu.

Reditelj veoma uspješnih filmova "Kill Bill" trenutno pregovara s nekoliko hollywoodskih zvijezda za uloge preostale dvije krvoločne striptizete.

"Quentin je uvjeren da će Britney briljirati u ovoj ulozi, a ona je oduševljena. Britney misli da bi joj ova uloga mogla ponovo vinuti u zvijezde. Ovo je savršeni Tarantino materijal, a on je htio da Britney preuzme ulogu najvažnijeg lika", otkrio je medijima neimenovani izvor.

Britney Spears je svoju prvu glavnu filmsku ulogu imala 2002. godine u filmu "Crossroads", u kojem je utjelovila maturanticu koja odlazi na put s majkom. Uprkos činjenici da je film širom svijeta zaradio 60 miliona dolara, kritičari su bili nemilosrdni, te je Britney osvojila i nagrade Razzie za najlošiju glumicu i najlošiju originalnu pjesmu.