"Rat bendova", audicija
2

FOTO / Briljirali dječaci i djevojčice iz benda "Maximum Power"

Sarajevo-x.com
"Maximum Power"
"Maximum Power"
U sarajevskom klubu "Sloga" u nedjelju je održana prva audicija druge sezone popularnog muzičkog takmičenja "Rat bendova". Na audiciju je pozvano 20 bendova iz BiH i tri iz Crne Gore, koji su prešli dug put samo da bi pokazali šta znaju i osiguraju svoje mjesto u finalnoj audiciji.

Bendovi su pokazali svoje muzičko umijeće koje je budnim okom propratio žiri koji su činili Sead Zele Lipovača i Vinko Štefanac.

Pet dječaka i dvije djevočice iz Sarajeva, koji su nastupali pod nazivom "Maximum Power", svojom izvedbom oduševili su žiri koji je imao samo riječi hvale za njih. Pored njih zapažene nastupe imali su i bendovi "Gnjev anđela" (Bratunac), "Nuclear Mama" (Crna Gora), "Full House" (Tuzla), "Anikina vremena" (Banja Luka), "Impuls" (Banovići) i "Black Tattoo" (Živinice), koji je i u prvoj sezoni showa tražio svoje mjesto u emisijama uživo.

Prema riječima frontmena grupe "Divlje jagode", audicija u Sarajevu je ispunila očekivanja. Pojavio se veliki broj dobrih bendova koji su imali kvalitetne izvedbe. Za sada je osiguran nastup u finalnoj audiciji za pet do šest bendova, dok će o nastupu ostalih biti odlučeno gledajući snimke onoga što su pokazali. Posebno mu je drago što se pojavio bend "Maximum Power", pred kojim je, kako tvrdi, svijetla budućnost. Ovom audicijom je zadovoljan, ali ostaje još da se vidi šta će ponuditi bendovi u Zagrebu i Beogradu.

Od oktobra u programu OBN TV najveći rock spektakl Rat bendova.