Film/TV
0

"Bornovo naslijeđe" i "Susjedi treće vrste" u Cinema Cityju

Klix.ba
U novoj filmskoj sedmici multiplex Cinema City nudi ponešto novo za sve generacije gledatelja, akcioni triler "Bornovo naslijeđe", urnebesnu komediju "Susjedi treće vrste" te novo remek-djelo Larsa von Triera "Melancholia", u okviru programa Art House.

Program Cinema Cityja od 23. augusta, pored hitova "Vitez tame: povratak", "Potpuno sjećanje" i "Plaćenici 2", predvodi novi hit akcioni triler "Bornovo naslijeđe" (The Bourne legacy). Riječ je o četvrtom nastavku filmskog serijala nastalog prema literarnim bestsellerima legendarnog Roberta Ludluma, u kojem je opisao avanture jednog od najpopularnijih špijuna modernog doba Jasona Bournea.

Prva tri filma serijala, u kojima je tajnog agenta na velikom ekranu oživljavao oskarovac Matt Damon, su od 2002. do 2008. godine na kinoblagajnama širom svijeta inkasirali gotovo milijardu dolara. Sada se pod rediteljskom palicom scenariste sva tri navedena filma Tonyja Gilroya, u nastavku koji nam predstavlja novog tajnog agenta Aarona Crossa, u naslovnoj ulozi našao jedan od trenutno najpopularnijih mladih akcionih junaka Hollywooda Jeremy Renner. Pored sjajnog i vrlo karizmatičnog Rennera u sporednim ulogama gledamo britansku osvajačicu Oscara Rachel Weisz, sjanog Edwarda Nortona te redovne veterane serijala Joan Allen i Alberta Finneya.

Scenarista i reditelj Gilroy širi Bourne univerzum originalnom pričom koja nas upoznaje sa novim herojem čija borba za opstanak biva pokrenuta događajima iz prva tri filma. Agent Alex Cross je još jedna vrhunska mašina za ubijanje, a neće prezati ni od čega da ukloni sve koji su mu za petama...

Sa druge strane, za mlađe generacije gledatelja i ljubitelje dobre komedije Cinema City na repertoar od 23. augusta donosi komediju "Susjedi treće vrste" ( The Watch). U pitanju je ostvarenje mladog američkog autora Akive Shaffera, u kojem je na velikom ekranu sastavio velikane hollywoodske komedije Bena Stillera, Vincea Vaughna i mladog Jonaha Hilla, koji je pored fantastične izvedbe u hitu "Samo ga dovedi" osvojio i nominaciju za Oscara za izvedbu u hitu "Igra pobjednika".

Ova ekipa komičara u filmu, koji je do sada na američkim kinoblagajnama prešao zaradu od 50 miliona dolara, igra grupu nadobudnih muškaraca iz tipičnog američkog predgrađa, koji osnivaju grupu za zaštitu susjedstva, kao način da pobjegnu od svojih svakodnevnih porodičnih rutina. Ubrzo se nađu u situaciji koja premašuje njihove skromne sposobnosti, pokušavajući zaštititi zemlju od invazije vanzemaljaca...

Za ozbiljnu filmsku publiku i ljubitelje vrhunskih ostvarenja Cinema City proširuje program Art House i to novim klasikom danskog čarobnjaka Larsa von Triera "Melancholia". Ova fantazijska drama je svoj pobjedonosni put započela na prošlogodišnjem Cannes Film Festivalu sa Zlatnom palmom za najbolju žensku ulogu, koju je dobila Kirsten Dunst, dok je kruna došla osvajanjem nagrada Evropske filmske akademije za najbolji film i režiju 2011. godine. Pored nikad bolje Dunst, u ovom remek-djelu u sporednim ulogama gledamo veterane Charlotte Rampling, Stellana Sarsgarda i Johna Hurta, dok mladu generaciju predstavljaju Alexander Sarsgard i Charlotte Gainsbourg.

U noći njenog vjenčanja, Justine se bori da bude sretna, iako bi to trebao biti najsretniji dan njenog života. Ekstravagantno vjenčanje su platili njena sestra i zet, koji pokušavaju držati mladu i sve goste u liniji. U međuvremenu, Melanholija, plava planeta, leti prema Zemlji. Sestra Claire bori se da zadrži prisebnost zbog straha od eminentne katastrofe...

Cinema City još jednom napominje sve gledatelje da je u okviru programa Art House jedinstvena cijena ulaznica za sve projekcije od 4 KM.

Već naredne sedmice Cinema City najavljuje nove aktulene naslove na repertoaru. Program od 30. augusta predvodi nova romantična komedija pod nazivom "Začin za brak" (Hope Springs), u kojem se u naslovim ulogama pojavljuju Meryl Streep i Tommy Lee Jones, dok za najmlađe gledatelje i njihove roditelje dolazi nova doza zabave u vidu sinhronizovanog animiranog filma studija Walt Disney "Zvončica i tajna krila".

Cinema City podsjeća na uslugu Family Day svake srijede, u kojoj uz jedinstvenu cijenu ulaznica od 4 KM za redovne i 6 KM za 3D projekcije porodica i manje grupe posjetitelja mogu dobiti Family Combo Paket (4 proizvoda Coca Cola 0,33 + 2 pakovanja srednjih kokica) po cijeni od 10 KM, te na uslugu telefonskih rezervacija ulaznica na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati.

Sve informacije o aktuelnim i nadolazećim filmskim naslovima te svim uslugama multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona: 033 567 288.