Film/TV
0

Borba između Brada Pitta i Leonarda DiCapria za prava na snimanje filma

Sarajevo-x.com
U Hollywoodu se vodilo žestoko takmičenje između Warner Brosa i produkcijske kompanije Appian Way Leonarda DiCaprija na jednoj strani i Paramounta i produkcijske kompanije Plan B Brad Pitta na drugoj strani, a sve u cilju dobivanja produkcijskih prava za snimanja filma po knjizi "The Wolf of Wall Street".

Knjiga će biti objavljena u septembru, a radi se o autobiografiji Jordana Belforta, brokera sa Long Islanda, koji je odslužio 20 mjeseci u zatvoru zbog odbijanja saradnje sa vlastima, prilikom velike sigurnosne prevare u 90-tim godinama, sa kojom je bila povezana široko-rasprostranjena korupcija na Wall Streetu i u korporativnom bankarskom svijetu, a u sve je bila upletena i mafija.

Takmičenje je otišlo na stranu DiCaprija, kada je prilikom pregovora "potegnut" Martin Scorsese kao potencijalni redatelj. Ovo bi bio peti zajednički film DiCapria i Scorsesea (krajem godine snimaju zajedno film "The Rise of Theodore Roosevelt"), a prvi nakon što je njihova zajednička saradnja na filmu "The Departed" rezultirala Oskarom za Scorsesea.

Još nisu potpisani nikakvi ugovori sa Scorseseom i DiCapriom, ali je već scenarista TV serije "The Sopranos" pristao da potpiše scenario za ovaj film.

Scorsese pak ima određeni predugovor sa Scorseseom, koji im daje pravo prednosti na sufinansiranje bilo kog Scorseseovog projekta. To malo komplicira situaciju, tako da će se na kraju vidjeti šta će izaći iz svega ovoga.

Trenutno, Scorsese radi dva projekta za Paramount, i to filmove "The Long Play" i "Last Duel: A True Story of Crime".