Nova filmska sedmica
0

"Bojni brod" i "Opstanak" u Cinema Cityju

Klix.ba
Multiplex Cinema City nastavlja sezonu svjetskih premijera i u novoj filmskoj sedmici otvaranjem avanturističkog SF spektakla te počinje prikazivanje hit avanturističkog trilera, a za narednu filmsku sedmicu od 26. aprila najavljuje čak dvije nove svjetske premijere.

Program Cinema Cityja od 19. aprila predvodi avanturistički SF spektakl "Bojni brod" (Battleship). Kultnu društvenu igru kompanije Hasbro, koja godinama uveseljava sve generacije, na veliki ekran u vrlo slobodnoj adaptaciji donio je poznati glumac i reditelj Peter Berg.

U filmu koji donosi novi pogled na uvijek atraktivnu temu invazije vanzemaljaca na našu planetu u naslovnim ulogama gledamo glumačku ekipu koju predvode irski veteran Liam Neeson te Taylor Kitsch, ljepotan kojeg smo nedavno gledali u SF spektaklu "John Carter". Ekipu filma, koji obiluje žestokom akcijom i specijalnim efektima najnovije generacije, zaokužuju pop diva Rihana u prvoj ozbiljnijoj ulozi, ljepotica hita "Moja lažna žena" Brooklyn Decker te jedan od glavnih protagonista kultne TV Serije "True Blood" Alexander Skarsgard.

Avantura epskih razmjera odigrava se na moru, kopnu i u zraku, gdje će se naša planeta boriti za opstanak protiv superiornih snaga. Priča govori o floti američkih ratnih brodova, koja na rutinskoj vježbi u okeanu dolazi u dodir i sukob sa vanzemaljskom silom koja prijeti općim napadom na planetu zemlju...

Liam Neeson sigurno obilježava filmsku sedmicu multiplexa Cinema City od 19. aprila pošto će ljubitelji vrhunskog trilera moći uživati i u njegovom posljednjem hitu "Opstanak" (The Grey). Riječ je o novom ostvarenju autora Neesonovog prethodnog akcionog hita "A-Team" Joa Carnahana, koje je radnjom smješteno u smrznuta bespuća Aljaske. U avanturističkom trileru, koji gledatelja drži na rubu sjedišta od prve do posljednje minute, a koji je samo u američkim kinima inkasirao više od 50 miliona dolara, pored uvijek sjajnog Neesona, u sporednim ulogama gledamo Franka Grilla, junaka kritičarskog favorita "Ratnik" te veterana Dermota Mulroneya.

Neeson u filmu igra legendarnog zaštitara i eksperta u preživljavanju Ottwaya, koji će stati na čelo grupe radnika na naftnim bušotinama, nakon što se njihov avion sruši u zabačenoj divljini Aljaske. Boreći se protiv smrtonosnih povreda i nevremena, preživjeli imaju samo nekoliko dana da pobjegnu od ledene zime i opakog čopora odbjeglih vukova u potrazi za plijenom...

Cinema City za narednu filmsku sedmicu od 26. aprila najavljuje dvije nove svjetske premijere i to urnebesne animirane komedije "Pirati! Banda nepoželjnih", u kojoj glasove glavnim karakterima posuđuju Hugh Grant i Salma Hayek, te novog akcionog spetakla Jasona Stathama "Profesionalac" (Safe). Za mlađe generacije gledatelja tu će biti i nova urnebesna komedija "Projekt X".

Cinema City još jednom podsjeća na novu ponudu usluge Family Day svake srijede. Pored niže cijene ulaznica za redovne projekcije od 4 KM te za 3D projekcije 6 KM tu je i super ponuda Family Combo paketa u kojem po vrlo povoljoj cijeni od 10 KM porodica može dobiti 4 proizvoda Coca-Cola 0,33 l te 2 pakovanja srednjih kokica.

Cinema City također podsjeća na uslugu telefonskih rezervacija na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati. Sve informacije o promotivnoj usluzi Family Day, aktuelnim i nadolazećim filmskim naslovima te svim uslugama multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona 033 567 288.