Film/TV
3

Bogić Bogićević gost Teleringa

Klix.ba
U nedjelju, 19.10.2014., od 14 sati u programu OBN TV starta 22. sezona najpopularnijeg političkog magazina "Telering" koji uređuje i vodi Mato Đaković.

Matin gost u nedjelju je bosanskohercegovački političar, sudionik istorijske sjednice Predsjedništva SFRJ, održane 12. marta 1991. godine kada je ovaj organ odlučivao o uvođenju vanrednog stanja u SFRJ, Bogić Bogićević.

Govoreći o aktuelnoj situaciji Bogićević je u Teleringu OBN TV kazao da u BiH egzistiraju međunarodne agencije koje imamo u svjetskim centrima kako što su New York i Ženeva ali da tih agencija nema u Beogradu i Tirani koji brže napreduju od Bosne i Hercegovine.

Da li je Bosnu i Hercegovinu na mjesto gdje je sada dovelo podčinjavanje svakom svjetskom činovniku, mogu li Bosna i Hercegovina i Srbija biti istinski prijatelji, šta je nužno da naša zemlja krene naprijed, kakvo je njegovo mišljenje o trenutnoj srbijanskoj politici, vjeruje li da je u BiH uništena socijaldemokratija ali i kakve su šanse da se obnovi neka su od pitanja na koja će Bogićević pokušati dati odgovor.

Sa svojim gostom Mato Đaković je razgovarao i o tome šta je naša zemlja dobila nakon 12.10.2014. i da li će doći do ujedinjenja SDP-a i DF.

Ne popustite prvo izdanje "Teleringa“ u 22. sezoni samo na OBN TV u nedjelju od 14 sati.

OBN