Film/TV
12

Blockbuster serijal "Resident evil" u kinima od januara slijedeće godine

Klix.ba
Predstavljamo prvu kino najavu za filmski hit koji će nam napokon otkriti kako završava dugovječni serijal "Resident evil - Konačno poglavlje".

U januraru slijedeće godine u kina nam stiže posljednji dio filmskog serijala kojeg smo pratili punih 15 godina na kino platnima širom svijeta: RESIDENT EVIL: KONAČNO POGLAVLJE.

Riječ je o šestom nastavku popularnog serijala snimljenog prema istoimenoj videoigri koja se prvi puta pojavila 1996. godine, a koja je od tada doživjela pravu eksploziju ne samo u svijetu video igara, već i na ostalim medijima uključujući niz filmova, animiranih serijala, stripova, knjiga i novela.

Glavnu ulogu u svih šest filmskih nastavaka tumači prekrasna Milla Jovovich čiji će se lik Alice u posljednjem poglavlju serijala konačno obračunati sa zlokobnom korporacijom Umbrella. Ovim putem predstavljamo vam prvu kino najavu za ovaj horor hit kojeg u BH kinima očekujemo sredinom januara 2017. godine!

Radnja filma RESIDENT EVIL: KONAČNO POGLAVLJE nastavlja se tačno tamo gdje je prethodni film "Resident Evil: Osveta" završio. Alice (Jovovich) jedina je preživjela nakon posljednjeg okršaja ljudi protiv živih mrtvaca. Odlučna jednom zauvijek zaustaviti i u potpunosti uništiti korporaciju Umbrella, Alice se vraća u Raccoon City – mjesto gdje je njena noćna mora i počela. I dok zlokobna korporacija okuplja sve svoje snage za konačni udarac ostatku preživjelih nakon apokalipse, Alice će morati skupiti svu svoju snagu kako bi se oduprla zlu koje prijeti uništiti čitavu planetu...

Filmski serijal Resident Evil do sada je na svjetskim kino blagajnama zaradio preko milijarde dolara što ga čini jednom od najprofitabilnijih serijala u povijesti. Sudeći prema prvoj kino najavi sigurno je da nas očekuje nova doza fantastičnog spektakla prepunog adrenalinske akcije i vrhunskih specijalnih efekata uz uvijek raspoloženu Millu Jovovich.

Uz Millu u ostalim ulogama pojavljuju se Ali Larter, Shawn Roberts, Ruby Rose, William Levy i Iain Glen. Film je režirao obožavateljima franšize već dobro poznati Paul W. S. Anderson (reditelj prvog filma "Resident Evil", ali također redatelj hitova "Alien protiv Predatora", "Tri mušketira" i "Pompeja").