Film/TV
0

Blockbuster 2003 filmsko ljeto

Klix.ba
Ljetna filmska sezona Blockbuster 2003 biće otvorena u kinu Apolo 22. maja u 20 sati, premijerom drugog nastavka kultne SF triologije The Matrix Reloaded. A koji će se još filmovi prikazivati?

Za razliku od prošle godine, tokom ovogodišnje dvoipomjesečne filmske sezone gledatelji će imati priliku gledati "samo" 4 filma, i to SF spektakl X2: X-Men United, romantičnu komediju Just Married, najgledaniju komediju 2003. godine Anger Managment, i naravno već spomenuti The Matrix Reloaded. Povodom otvorenja sezone Blockbustera, Art Company sprema iznenađenje za Sarajlije. Radi se o koncertu koji će biti održan 23. maja na otvorenoj sceni FIS-a, sa početkom u 20:30 sati. Na koncertu će nastupiti grupe Erogene zone, Skroz i Sikter, koji će promovirati novoizdane albume. Cijena ulaznice bit će 5KM.

Za projekcije u kinu Apolo cijena ulaznica biće 4KM za parter, a 3KM za balkon. Preprodaja ulaznica za prvi vikend prikazivanja je počela 13. maja. Art company će u nagradnoj igri određeni broj gledatelja nagraditi prigodnim darovima.

Svečana premijera filma The Matrix Reloaded biće zatvorenog tipa, ali je pripremljena dodatna projekcija od 23 sata. Tako će zainteresovani za 8KM dobiti kartu za film i koncert, koji će biti održan narednog dana.