Film/TV
0

Blitz-CineStar slavi deset godina postojanja

Klix.ba
Blitz-CineStar obilježava 10 godina od osnivanja i otvaranja prvog hrvatskog multipleksa koji od 2003. djeluje u zagrebačkom Branimir centru. Vrhunski uvjeti gledanja filmova, najnovija tehnologija i bogat filmski program od samog početka su bili vodilje CineStar kina. Kroz deset godina Blitz-CineStar je otvorio 10 multipleksa u Hrvatskoj i 1 u Bosni i Hercegovini, stvorivši lanac od ukupno 11 multipleksa sa 79 dvorana i 13.860 mjesta. CineStar je odlazak u kino i uživanje u filmu postavio na najviše svjetske standarde i publici pružio vrhunski filmski doživljaj.

"Ponosni na ovih deset godina. Posao prikazivanja filmova podigli smo doslovno iz pepela. U jednom smo desetljeću uspjeli izgraditi mrežu najmodernijih multipleksa u najvećim gradovima, digitalizirali smo kina u potpunosti i ono najvažnije, vratili publiku pred velika platna. Bilo je to uzbudljivo razdoblje od velike važnosti za cjelokupnu kinoindustriju kod nas", izjavio je gospodin Hrvoje Krstulović, član Uprave Blitz-CineStara.

Damir Milinić, član Uprave Blitz-CineStara je dodao: "Bilo je to desetljeće rada, velikog timskog rada na čije rezultate danas možemo biti i više nego ponosni. Izgradili smo kina, predivne dvorane, uveli najbolju svjetsku tehnologiju i ono najvažnije, stekli povjerenje posjetitelja. Brojnim CineStar uslugama osigurali smo pogodnosti za posjetitelje različitih dobnih grupa i filmskih ukusa. Stars Club kartice, Studentske i Senior kartice, organizirane školske projekcije, matineje i nezaobilazna Moja CineStar srijeda nude povoljnije cijene karata i dodatne bonuse za korisnike. Razvijanjem web-stranice i aplikacija za Iphone, Android i iPad osigurali smo preglednost filmske ponude i mogućnost online kupovine ulaznica. Tu je i CineStar Event centar namijenjen poslovnim subjektima. Razvijali smo se intenzivno u svim mogućim segmentima i predanim radom izgradili snažan brend".

Tokom obilježavanja desete godišnjice Blitz-CineStar će koristiti redizajnirani slavljenički logotip, kojim se ističe povezanost publike, filmova i okruženja u kojem se oni gledaju i doživljavaju.

Blizu 18,5 miliona posjetitelja, 900.000 projekcija i 1.500 premijera u 11 multipleksa - to je 10 godina Blitz-CineStara sažeto u brojeve. Slikovito prikazano, kad bismo u niz složili 18,5 miliona kinoulaznica spojili bismo Zagreb s dalekom Moskvom.

Od otvaranja prvog multipleksa CineStar, Hrvatska je postala dio svjetske kinoscene. Publika u tih 10 godina ni u jednom segmentu nije zaostajala za hollywoodskom. Filmovi se u multipleksima CineStar počinju prikazivati istovremeno sa svjetskim premijerama, odnosno dan prije nego u Americi.

Najveći svjetski blockbusteri rasprodaju dvorane i mjesecima unaprijed, što je moguće prvenstveno zbog razvoja CineStar web-stranice. Mogućnost online kupovine ulaznica i print@home jedinstvena je mogućnost za posjetitelje CineStara u Hrvatskoj, a www.blitz-cinestar.hr mjesečno posjeti više od 600.000 jedinstvenih korisnika. Novost na stranici je Star Kids Club, koji je svojom filmskom ponudom, sadržajem i zabavnim igricama prilagođen djeci i roditeljima.

Komunikacija s posjetiteljima preko CineStar Facebook stranice dovela je CineStarovce na poziciju najveće zajednice filmofila u regiji s gotovo 115.000 fanova, a kad smo kod velikih brojki dovoljno je spomenuti i CineStar Loyalty Club koji ima više od 130.000 korisnika.

Blitz-CineStar posvećuje iznimnu važnost domaćim filmovima i podržava hrvatsku kinematografiju te je prošle godine svojim posjetiteljima, članovima CineStar Loyalty Club,a ponudio duple bodove za gledanje domaće kinematografije, u akciji Ponosni na domaći film. Rezultati su vidljivi velikim uspjehom filmova "Koko i duhovi", "Sonja i bik", "Svećenikova djeca"...

Posebnost multipleksa CineStar je i odnos prema filmovima nezavisne produkcije. Osim na redovnom kinoprogramu, za nezavisne, art i dokumentarne filmove rezerviran je CineFest program u Zagrebu, Rijeci i Osijeku.

Odnos prema posjetiteljima CineStaru je uvijek na prvom mjestu, a raznovrstan program i širok raspon loyalty usluga dokazuje da CineStar misli na publiku različitih dobnih grupa i različitih ukusa.

Unazad dvije godine programom Spektakli u CineStaru ponuda kina je proširena i na prijenose koncerata, opera, baleta i sportskih događaja.

Blitz-CineStar kontinuirano ulaže u instaliranje najmodernije tehnologije u sva svoja kina. Multipleksi CineStar potpuno su digitalizirana kina opremljena prema najsavremenijim standardima, koji uključuju wall-to-wall platna najrenomiranijih svjetskih proizvođača (Harkness Screens, MDI-Strong) i najbolju svjetsku audio-vizuelnu tehnologiju, koja uključuje Barco Series-II digitalne projektore, Doremi servere, RealD 3D tehnologiju, Dolby zvučne procesore, Crown audiopojačala i JBL zvučnike.

Uz standardnu vrhunsku opremu dvorana, CineStar je uveo i takozvane eXtreme dvorane, zasad ukupno njih 10.

U eXtreme dvoranama slika se projicira iz najmodernijeg Barco projektora koji je zaslužio mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najsvjetliji kinoprojektor na svijetu, na platnima koja su premazana srebrom kako bi se povećala količina svjetla koje se reflektira nazad u publiku. U eXtreme dvoranama je uveden audiosisten, takozvani 3D zvuk. Auro 11.1 razvijen je u Barco Auro Technologies i pretvara surround zvuk u potpuno virtualno iskustvo 3D zvuka, pri čemu zvukovi dolaze iz čak 11 smjerova.

CineStar prvi u regiji otvara IMAX, najdominantnije i najmodernije kino koje gledanje filma dovodi na jedan potpuno drugi nivo. Zahvaljujući posebno dizajniranoj dvorani, rasporedu sjedišta i velikom filmskom platnu vidno polje u potpunosti je okupirano samo filmom pa gledatelj ima dojam kao da je dio filma koji gleda.

Posebno iskustvo gledanja filmova pružaju Gold Class dvorane. Kino Gold Class by American Express multipleksa CineStar u zagrebačkom Arena centru sinonim je za apsolutni kinoluksuz. Riječ je o dvije ekskluzivne kinodvorane s po 40 mjesta i elektronički podesivim foteljama, kakve na ovom području Evrope do sada nisu postojale – to je potpuno novi standard koji je Blitz-CineStar uveo u svoju ponudu kako bi usluge podigao na najviši mogući nivo. Gold Class dvorane jednostavno nude najluksuzniji doživljaj na svijetu.