Roger Moore
0

"Biti Bond je nekada bilo zastrašujuće"

Sarajevo-x.com
Američki glumac, Roger Moore koji je 70-ih i 80-ih godina glumio u čak sedam filmova o Jamesu Bondu, uskoro objavljuje svoje memoare pod nazivom "My World Is My Bond".

U knjizi opisuje kako nije uvijek bilo lako u ulozi Bonda, te prepričave doživljaje kao što onaj s nesrećom s motornim čamcem na snimanju filma "Live and Let Die" .

Naime, Moore se prilikom snimanja scene s čamcem zabio u drvenu kuću na obali te slomio prednje zube i iščašio koljena.

"Da, to sam stvarno bio ja. Neustrašivi 007, koji se bori s čamcem i pred kamerama tako izgleda neuništiv. Nakon toga, ko može reći da sam loš glumac", duhovito primijećuje 80-godišnjak.

Moore je ulogu Jamesa Bonda dobio nakon Seana Coneryja, a najpoznatiji nastavci u kojima je glumio su "The Spy Who Loved Me," "Live and Let Die," "The Man With the Golden Gun" i "A View to a Kill".

Prema Associated Pressu, u knjizi, koja na tržište izlazi 4. novembra ove godine, glumac govori i o tome kako je davno u jednom pariškom hotelu naletio na tad mladog redatelja Stevena Spielberga.

Spielberg je bio veliki obožavatelj filmova o Bondu i htio je režirati jedan od nastavaka. Tad se upravo bio proslavio filmovima "Jaws" i "Close Encounters" i važio za veliku nadu Hollywooda.

Moore, smatravši to dobrom idejom, pitao je filmskog producenta Alberta Broccolija šta on misli o tome.

"Znaš li koji postotak novca on traži", odgovorio je Broccoli.

"Pravilo je bilo da nijedan režiser Bonda ne dobija postotak s kino blagajni", dodaje Moore. "Zato je Spielberg jednostavno otišao i napravio "Indianu Jonesa".