Novogodišnji TV program
0

Bh. gledaoci mogu gledati jedno te isto, te jedno te isto

Piše: A. Karadža
Za sve one koji se odluče za proslavu Nove godine u kućnom ambijentu uz male ili velike ekrane, televizijske kuće u BiH pripremile su novogodišnji program koji se kao i svi dosadašnji sastoji od kombinacije filmova i nasnimljenih "derneka" u studiju sa već istrošenim folk zvijezdama.

Na državnoj televiziji, BHT-u publika će imati priliku gledati program pod nazivom "Kod kuće je najbolje" u okviru kojeg će biti emitiran specijalni novogodišnji show u kojem nastupaju Severina, Hari Mata Hari, Regina, Swingersi, Hanka Paldum, Šerif Konjević i Banjalučki tamburaši. Kao "osvježenje" u svom programu BHT je odlučila gledateljima po ko zna koji put emitirati najbolje dijelove iz kultnih emisija Top lista nadrealista i Audicije.

Federalna televizija će gledateljima ponuditi novogodišnja izdanja serija Naša mala klinika i Viza za budućnost. Nakon toga će slavlje početi tradicionalnim Novogodišnjim TV Bingom koji će trajati 130 minuta, a čiji nagradni fond čine pet vozila Golf 6, pet skutera, dva putovanja za Prag za dvije osobe i ostale standardne nagrade. I na FTV-u su vrlo inventivni, pa će muzički dio emisije TV Bingo biti upotpunjen gostima koji su već prethodno nastupali.

Na FTV-u tvrde da će svojim gledaocima ponuditi nešto drugačiji novogodišnji program nego što je to bilo do sada.U studio su pozvana brojna estradna imena koja će svojim interpretacijama uveseljavati svekoliko gledateljstvo. Među njima su Halid Bešlić, Haris Džinović, Duško Kuliš, Elvira Rahić, Selma Bajrami, Enes Begović, grupa Crobosi, Mostar Sevdah Reunon, Đuka Savić, Armin Šaković i Semir Cerić Koke. Sve zvijezda do zvijezde.

Najveći "biser" publiku očekuje 1.1.2010. godine u 20:10 sati kada će emisija "Lud, zbunjen, normalan" imati pretpremijeru nove sezone.

Kao i ranijih godina, filmski program Federalne televizije će u prazničnim danima biti izuzetno bogat starim filmovima za sve one koji ih nisu pogledali u kinima prije nekoliko godina ili su se rodili nakon što su neki od njih snimljeni.

Ni komercijalne televizije nisu otišle ništa dalje u osmišljavanju novogodišnjeg programa, pa će publika kao i svih prethodnih godina "uživati" u redu pjesme i redu pokušaja šale.

Hayat TV je gledateljima priredila novogodišnji program koji će u toku dana pružiti mnoštvo zabave i smijeha za cijelu porodicu, a od 20 sati uslijedit će četverosatna emisija u okviru koje će gledatelji uživati u odličnoj muzici i jedinstvenom humoru Enisa Bešlagića, koji će glumiti menadžera u potrazi za novom muzičkom zvijezdom, što je u potpunom skladu sa programskom orijentacijom Hayata koji uvijek traži neke zvijezde. Taman da imaju koga dovesti u novogodišnji program iduće godine.

Gosti novogodišnjeg programa su Semir Cerić Koke, Enes Begović, Elvira Rahić, Adnan Jakupović, Hanka Paldum, Emir Đulović, te Nihad Alibegović, a tu je i show Harija Varešanovića, kao i emisija Halida Bešlića i Saše Matića. Sve njih ćete moći gledati samo na Hayatu pod uslovom da ne budete prebacivali na druge kanale ili nemate više televizora.

Televizija OBN će u "novogodišnjem specijalu" prirediti prijenos dočeka Nove godine uživo iz studija u kojem će ugostiti ukućane reality showa Big Mama House za sve one koji ih se nisu nagledali u posljednjih nekoliko mjeseci lijenčarenja po zgradi OBN-a u kojoj su bili smješteni.

Novogodišnju noć OBN televizija upotpunit će premijerom filma "Umri muški 3", a iz ove TV kuće obećavaju još mnogo ugodnih iznenađenja svojim gledateljima.

U okviru novogodišnjeg programa PinkBH televizija će i ovog 31. docembra gledateljima ponuditi mnogo zanimljivih sadržaja revijalanog karaktera. Izvođači u studiju su varijacija na temu onoga što će se moći pogledati i na ostalim TV programima.

Ipak, PINKBH će svojim gledateljima priuštiti glamurozni spektakl sa zvijezdama koji prave nevjerovatnu zabavu na najnevjerovatnijoj scenografiji sa svjetlosnim efektima, najavili su sa ove TV stanice. Riječ je, vjerovali ili ne, o Grand Showu.