Film/TV
0

Ben, Jen i Daredevil

Klix.ba
<b><a href="http://www.benaffleck.com" target="_blank">Ben Affleck</a></b> par minuta kasni na press konferenciju u Los Angelesu i ispričava se zbog svog zakašnjenja. Obučen u sivu majicu i farmerke, glumac koji nosi titulu <i>The Sexiest Man Alive</i> koju mu je dodijelio magazin <i>People</i>, igra glavnu ulogu u filmu <i><a href="http://www.daredevilmovie.com" target="_blank">Daredevil</a></i> koji je koštao 80 miliona dolara.

30-godišnji Oscarovac zna šta zapravo novinari žele: najnovije detalje romanse sa njegovom jednako popularnom zaručnicom Jennifer Lopez. Tu je da kaže sve o svojoj djevojci, svom izgledu i svom najnovijem blockbusteru.

Sljedećih 40 minuta visoki tamnokosi glumac pokušava zadovoljiti apetite radoznalih novinara, ali bez žrtvovanja svoje privatnosti. Naravno, prvo pitanje je vezano za to kako se snalazi pošto je sada u centru medijske oluje. Affleck je zapravo odavno u centru medija. Prije par godina je hodao sa plavokosom i mršavom Gwyneth Paltrow, ali je izgleda više pažnje privukla njegova veza sa gospođicom Lopez - latinoameričkom zvijezdom koja je najviše poznata po svojoj stražnjici. Izgleda da je njihova veza natjerala novinare da zaborave na sve Affleckove greške – uključujući i njegov problem sa alkoholom zbog kojeg je jedno vrijeme bio na rehabilitaciji.

Ben i Jen su možda najpopularniji celebrity par – sa mogućim izuzetkom Brada Pitta i Jennifer Aniston. Nemoguće je proći pored neke trafike sa časopisima a da na nekom od njih nije njihova nova slika. Njih dvoje su se upoznali na snimanju komedije Gigli, a zatim su se stvari zagrijale pri snimanju drugog zajedničkog filma Jersey Girl u kojem glume muža i ženu. Jenniferine romanse su oduvijek privlačile mediju, počevši sa njenom vezom sa rapperom P. Diddyem, pa zatim sa brakom sa koreografom i plesačem Cris Juddom. Ben i Jen su se prošle godine zaručili, a glasine o vjenčanju za Valentinovo su, očigledno, bile lažne. Affleck kaže da je zabrinut zbog takve izloženosti i boji se kako će to utjecati na njegovu karijeru. "Ako ljudi mene vide samo kao osobu koja ima superpoznatu djevojku, teško im je doživjeti moj film i zamisliti me u mojoj ulozi."

Uprkos velikom medijskom pritisku, Ben se super zabavlja i otvoreno odbacuje glasine o homosexualnosti koje je izazvalo njegovo prijateljstvo sa glumcem i dugogodišnjim prijateljem Matt Damonom. Ben također hvali režisera Kevina Smitha (koji se nakratko pojavljuje u Daredevilu). Smith ga je izabrao za filmove Mallrats i Chasing Amy tek na početku njegove karijere i nagovorio je Miramax da kupi scenario filma Good Will Hunting, za kojeg su Affleck i Damon kući odnijeli Oscara. "Zaista veliki dio svoje karijere dugujem njemu, ako ne sve.", kaže Affleck. "Ali, nemojte mu reći, tražit će mi novac."

A što se tiče toga da je The Sexiast Man Alive? "To je smiješno.", kaže Ben. Na njegovo olakšanje, pitanja se uglavnom vrte oko filmova. Daredevil je prvi od mnogo adaptacija Marvelovih stripova koji ove godine dolaze u kina. Nakon Daredevila dolazi nastavak X-Mena, X-2, i The Hulk. Veliko-budžetne adaptacija ostalih Marvelovih stripova su trenutno u razvitku, uključujući i The Fantastic Four i nastavak Spider-Mana.

Zbog velike zauzetosti, Ben Affleck je u početku umjesto Daredevila trebao glumiti lika po imenu Bullseye. Međutim, režiser Mark Steven Johnson je dugo vremena bio veoma uporan kako bi Afflecka nagovorio na glavnu ulogu. Johnson je otišao tako daleko da je promijenio raspored snimanja Daredevila kako bi Affleck mogao završiti snimanje filma Gigli. Affleck kaže da je bilo lagano igrati slijepca. "Koristio sam neke kontaktne leće koje su bile potpuno neprozirne i kroz njih zapravo nisam ništa vidio. To znači da se nisam namjerno morao pretvarati da sam slijep ili pokušavati da ne koristim oči." Dodatno je Affleck morao jako puno vježbati za ovu ulogu. Daredevil ima akrobatske sposobnosti cirkusanta i veoma je vješt u borilačkim vještinama. Kako bi došao u formu, Ben je svake noći nakon snimanja Giglia morao vježbati tri do četiri sata i to dvije-tri sedmice zaredom.

"Želim misliti da me u filmovima angažuju pretežno zbog mog talenta, ali moram priznati da to ima veze i sa komercijalnošću i izgledom i imenima na posteru. Zaradiš puno novca zato što svog život prodaješ zajedno sa filmom." Naravno, Ben rado želi istražiti ostale aspekte filmskog posla – tu prvenstveno misli na režiranje. "Jedan dio mene želi preći od ovog načina snimanja filmova na drugi način gdje mogu udobno sjediti u stolici i slušati nekog drugog kako priča o svom ljubavnom životu i detaljima svoje privatnosti. Želio bih režirati ili pisati neke stvari."

Bez obzira na to na šta se odluči, Affleck misli da će i mediji jednom prestati pisati o njemu. "Postoji određeni broj stvari koje možete napisati, a zatim će doći neko drugi, kao npr. glasina da Colin Farrell izlazi sa Britney Spears – i onda je kraj."