Film/TV
0

BBC priznao da je zadržao novac za dobrotvorne svrhe

FENA
Britanska mreža BBC mora se ispričati gledateljima jer je zadržala 106.000 funti, svotu prikupljenu telefonskim pozivima gledatelja za nagradne igre, a koja je trebala biti uplaćena u dobrotvorne svrhe.

Greške je otkrila revizija, BBC Trust, tijelo koje nadzire mreže, i naredila je korporaciji da se ispriča gledateljima i poduzme disciplinske mjere protiv odgovornih osoba.

"Željeli bismo se ispričati gledateljima i dobrotvornim institucijama bog teške pogreške", stoji u saopćenju koje je objavila korporacija a svojim stranicama.

BBC uplaćuje novac u dobrotvorne programe kao što su Children in Need i Sport Relief, a novac se predaje stotinama organizacija diljem Velike Britanije i drugdje u svijetu.

Novac je zadržao telefonski operater Audiocall, kojim upravlja komercijalna podružnica BBC Worldwide.

Neovisna istraga, kako prenosi Hina, pokazala je da je Audiocall zadržao sav novac prikupljen telefonskim pozivima gledatelja koji su zvali i nakon što su sve telefonske linije za nagradnu igru već bile zatvorene. Iako se pojedinačno radi o vrlo malim svotama, one se ukupno penju na 106.000 funti, odnosno 133.669 eura.