Film/TV
74

Barack Obama i Bear Grylls zajedno pred kamerama u divljinama Aljaske

Klix.ba
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama pridružit će se snimanju popularnog TV showa Bear Grylls u divljinama Aljaske.

Predsjednik SAD-a će od Beara Gryllsa imati priliku učiti tehnike za preživljavanje u ekstremnim uvjetima.

Bijela kuća je danas potvrdila kako će se specijalna epizoda TV serije "Running Wild With Bear Grylls" snimati u utorak i to sa predsjednikom Obamom, koji će biti prvi predsjednik koji se pojavio u nekom sličnom showu.

Kad su poznate osobe u pitanju, u ovom su showu dosad gostovali Kate Winslet, Ed Helms, Kate Hudson i Channing Tatum.

Obama će ove sedmice tri dana provesti na Aljasci kako bi obišao glečere, upoznao se sa lokalnim stanovništvom, te se se pripremio na ekstremne klimatske uvjete.

Serija će se moći pogledati krajem ove godine na NBC-u.

Edward Michael Grylls, rođen 1974. godine, poznat po po nadimku Bear, britanski je avanturista, pisac i TV voditelj-prezenter.

Njegova TV serija, poznata po nazivima "Born Survivor: Bear Grylls", "Ultimate Survival" i "Survival Game" snimana je na brojnim lokacijama širom svijeta. U njoj Grylls iz emisije u emisiju biva "ubačen" na neka od najnegostoljubivijih mjesta na zemlji u kojima pokazuje gledateljima kako preživjeti.

Neki od njegovih podviga u emisiji uključuju penjanje na strme stijene, prelaženje brzaka i čak umotavanje glave majicom natopljenom njegovom mokraćom da bi se zaštitio od pustinjske žege. U pojedinim epizodama ove serije Grylls jede zmije, gliste, larve, mrave, škorpione, paukove, krokodile (kajmane), tvora, devu, zebru, zečeve, guštere, ribe, žabe, jetru jaka, oko ovce, pa čak i bodljikavo prase i testise jarca u Sahari.

Da bi preživio, Grylls je često bio primoran piti svoju mokraću, a jednom prilikom je pio vodu iz želuca deve. Povremeno u emisiji Grylls gledatelje informiše o iskustvima drugih avanturista koji su se našli u opasnosti ili su poginuli u divljini.