Box Office
0

"Bangkok Dangerous" na prvom mjestu

Sarajevo-x.com
Akcijski triler "Bangkok Dangerous" nije trebao više od 8,7 miliona dolara da bi stigao na vrh ovosedmičnog box officea. "Bangkok Dangerous" je zapravo američka verzija istoimenog azijskog filma iz 1999. godine koji je ostvario svjetski uspjeh.

Karizmatični Nicholas Cage u ovom filmu glumi plaćenog ubicu koji u Bangkoku upozna gluhonijemog mladića koji se bavi istim poslom. Po navodima američkih medija, film "Bangkok Dangerous" gleda se "bez daha" svih 99 minuta.

Na drugom mjestu i dalje se nalazi ratna komedija "Tropic Thunder" s odličnom glumačkom postavom koju čine Ben Stiller, Jack Black i Robert Downey Jr. Ove sedmice zaradio je 7,5 miliona dolara a ukupna zarada filma tako je porasla na 96,8 miliona američkih dolara.

"Tropic Thunder" prati komedija "The House Bunny" sa zaradom od 5,9 miliona, a u tri sedmice prikazivanja ovaj film zaradio je 37 miliona.

"The House Bunny" je komična priča o Playboyevoj zečici koja biva izbačena iz vile vlasnika Hugh Hefnera (koji se također pojavljuje u filmu), a slučajno dospije na koledž, u sestrinstvo Zeta Alpha Zeta gdje pronalazi prave prijateljice.

Četvrto mjesto i dalje zauzima brilijantni "The Dark Knight". S ukupnom zaradom od nevjerovatnih 512 miliona dolara, sad je samo korak od neprevaziđenog "Titanica".

Ovosedmična lista box officea izgleda ovako:

  1. "Bangkok Dangerous", 7,8 miliona
  2. "Tropic Thunder", 7,5 miliona
  3. "The House Bunny", 5,9 miliona
  4. "The Dark Knight", 5,7 miliona
  5. "Traitor", 4,7 miliona
  6. "Babylon A.D." ,4 miliona
  7. "Death Race", 3,6 miliona 8." Disaster Movie", 3,3 miliona
  8. "Mamma Mia" ,2,7 miliona
  9. "Pineapple Express", 2,4 miliona dolara