Film/TV
24

Autori Cazinskog novogodišnjeg programa obećavaju dva sata smijeha i zabave

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Autori novogodišnjeg programa RTV Cazin, odavno prepoznati po klipovima ''Sulejman Veličanstveni u potrazi za auspuhom", "Marš na Drinu", "Man in black" i drugim, i ove godine u novogodišnjoj noći priredit će dva sata smijeha i zabave. 

"I ove godine pripremili smo skoro dva sata humoristično-zabavnog programa. To je naša tradicija koja traje u kontinuitetu već dvadesetak godina", kazao je u razgovoru za Anadoliju  jedan od sedam učesnika ovog programa Kenan Alagić.

Njegova ekipa je, kako je kazao, za sve gledatelje pripremila 14 sadržaja prepunih smijeha i zabave.

"Imamo pripremljeno 14 sadržaja i video-klipova od čega su četiri obrade pjesama, to su, možemo reći parodije na neke pjesme", kaže Alagić.

Budući da su autori "Cazinske audicije", kako je još zovu, već odavno prepoznali komiku u brojnim svakodnevnim situacijama građana BiH, svoje viđenje istih snimili su i ove godine.

"Uradili smo deset klipova koji se odnose na aktuelnu situaciju u BiH. Sve su to naravno autorska, naša djela. Kada je riječ o temama, nezaobilazna tema koju smo obradili su poplave koje su zadesile BiH ove godine, te o tome kako država ne vodi brigu o tim poplavljenim područjima", kazao je Alagić.

Naveo je kako se njegova ekipa tokom snimanja stavila na stranu onih koji su doživjeli majske, a kasnije i augustovske poplave u BiH.

"Pored poplava uradili smo još jednu priču, odnosno prilog o bivšem porno glumcu koji je danas književnik. Radili smo i nekoliko priloga o poljoprivredniku, priču o izmišljenom selu Oždrlje koju obrađujemo već nekoliko godina  s tim da ove godine neće biti epizodno prikazivanje već više reportažno, kao javljanje sa terena, uživo iz sela", kazao je Alagić.

Nezaobilazna tema koju godinama prikazuju na humorističan način je, kako ističe, politička situacija u BiH, te njeni akteri.

"U sklopu novogodišnjeg programa uradili smo i parodiju na zasjedanje kantonalne skupštine. To su sve aktuelne situacije u zemlji. Naravno, uvijek vodimo računa da to ne bude uvredljivo ni prema kome. To su čisto naše realne, svakodnenve situacije koje su izvrgnute ruglu kao što i jesu zaista bez obilježavanja", kaže Alagić.

Ističe kako ekipu godinama radi u sastavu od sedam osoba s tim što su ove godine, kako kaže Alagić, za potrebe skečeva "angažovali" još jednog prijatelja. 

"Prije par dana je i poznati hrvatski komičar Zlatan Zuhrić Zuhra posjetio Cazin, upoznali smo se i on se u jednom dijelu našeg novogodišnjeg progama pojavljuje kago gost", zaključuje Alagić obećavajući dva sata zabavnog novogodišnjeg programa.