Film/TV
22

Animirani hit koji definitivno nije namijenjen cijeloj porodici od četvrtka u bh. kinima

Klix.ba
Zaboravite čarobne vile, magične krajeve i bajke sa sretnim završetkom – ovih dana u kina dolazi animirani film koji apsolutno nije namijenjen cijeloj porodici: Sasuage Party.

Riječ je o novom ostvarenju kompanije Sony Pictures koje ruši sve tabue i postavlja nove granice kada je kino prikazivačka djelatnost u pitanju. Naime, ovo je prvi animirani film u istoriji koji će zaigrati u kinima, a koji nije preporučljiv za gledanje mlađima od 18 godina! To ima smisla kada znamo da je riječ o super-zabavnoj, humorističnoj i izrazito prljavoj avanturi u kojoj glavni likovi psuju i nije ih briga što netko drugi o tome misli.

Animirani hit Sasuage Party okupio je impresivnu glumačku postavu koju predvode Seth Rogen, James Franco, Jonah Hill, Danny McBride, Selma Hayek, Michael Cera, Kristen Wiig, Paul Rudd, Edward Norton i mnogi drugi. Upravo su oni posudili glasove animiranim likovima kao što su hrenovka, pecivo, paradajz, krastavac, tortilla i krafna, a koji će konačno saznati istinu o tome što se događa jednom kada hrana napusti police dućana. Film su režirali Greg Tiernan i Conrad Vernon, a napisali Seth Rogen, Evan Goldberg, Jonah Hill, Kyle Hunter i Ariel Shaffir – ekipa koja stoji iza nezaboravnih hitova kao što su "Superbad", "Pineapple Express", "Ovo je kraj" i "Susjedi iz pakla".

Glavni lik filma Sasuage Party je Frank, hrenovka koja sanja o tome da će ju jednoga dana netko kupiti te da će na taj način napustiti supermarket i otići u velika prostranstva koja se kriju van dućana. Međutim, nakon što pogreškom završi odvojen od ostatka svog paketa, Frank će se upustiti na epsko putovanje s jednog kraja supermarketa na drugi tijekom kojeg će otkriti zastrašujuću (i prilično mračnu) istinu o vlastitom postojanju. Hoće li ostatku supermarketa uspjeti otkriti istinu i nagovoriti svoje kolege na pobunu protiv ljudi?

Ova neobična i jedinstvena animirana komedija snimljena je za 19 miliona dolara, ali je samo u Americi u prvom vikendu prikazivanja zaradila impresivnih 32 miliona dolara čime se svakako probila na vrh liste najprofitabilnijih filmova snimljenih u posljednjoj deceniji. Do danas film je samo u SAD-u zaradio gotovo 100 miliona dolara, a u ostatku svijeta jos 40 miliona dolara.

Blockbuster animirana komedija za odrasle koja se radi psovki i eskplicitnih scena nasilja zaista ne preporučuje mlađima od 18 godina od 15.septembra kreće sa prikazivanjem na repertoaru BH kino dvorana i to multiplexa Cinema City u Sarajevu, Palas u Banja Luci, Ekran u Zenici i Andrićgrad u Višegradu te u kinima Kaleidoskop u Tuzli, Centar film u Prijedoru i Theatre u Busovači. Za narednu sedmicu Con film, zvanični zastupnik studija Sony za BiH najavljuje Svjetsku premijeru novog filmskog blockbustera, i to modernog rimejka klasika "Sedmorica veličanstvenih" koji je noci zajednički projekat dvostrukog Oskarovca Denzela Washingtona i sjajnog afroameričkog reditelja Antoinea Fuqua.