Zbog ispada
2

Angus T. Jones bi mogao biti izbačen iz serije "Two and a Half Men"

Klix.ba
Angus T. Jones (Foto: AFP)
Angus T. Jones (Foto: AFP)
Len Moonves, šef televizijske mreže CBS, je konačno za javnost govorio o ispadu glumca Angusa T. Jonesa i njegovoj budućnosti na setu u seriji "Two and a Half Men". Moonves je priznao da CBS sada ima nove planove za seriju.

Jones, koji je seriju nazvao gomilom gluposti i prljavštine, bi želio da ispuni svoj ugovor i da se vrati snimanju novih epizoda nakon januara. Međutim, šefovi nisu pretjerano zainteresovani da ga u novoj sezoni imaju kao jednog od glavnih glumaca. Kako kaže Moonves, situacija u vezi sa 19-godišnjim glumcem se trenutno rješava.

"Još uvijek ne znam šta će biti s njim. Došao nam je kada je imao osam godina. Sada sedmično zarađuje 300.000 dolara, što nije loša plata za jednog 19-godišnjaka. I pored toga, on se pojavi na nekom religijskom kanalu i traži od publike da ne gledaju seriju. Moram napomenuti da on još uvijek dobija puni novčani iznos svake sedmice", kazao je Moonves.

Kada su ga upitali da li će neko drugi zamijeniti Jonesa u seriji, Monves je rekao: "Imamo druge planove. Mislim da situacija još nije riješena. Međutim, nakon onoga što smo prošli sa Charliejem Sheenom, ovo je smiješno".

"Angus očekuje da će nastaviti raditi nakon odmora u januaru. On namjerava ispoštovati svoj dio ugovora. Olakšavajuća okolnost je to što se ne pojavljuje u svakoj epizodi", rekao je neimenovani izvor blizak mladom glumcu.

Oni najbliži Jonesu kažu da se on okrenuo religiji jer nije želio rizikovati da postane sličan Sheenu.

"Jedan od razloga zbog kojih se Angus okrenuo religiji je taj što je lično mogao svjedočiti onome što se desilo Sheenu, on ne želi da završi tako", rekao je jedan član Jonesove porodice.

Ukoliko se serija nastavi snimati i u novoj sezoni, Angus T. Jones najvjerovatnije neće biti jedan od glavnih glumaca.