Uskoro
0

Angelina Jolie u ulozi Marilyn Monroe

Sarajevo-x.com
Angelina Jolie (Foto: PA)
Angelina Jolie (Foto: PA)
Autor romana "The Life and Opinions of Maf the Dog, and of His Friend Marilyn Monroe" Andrew O'Hagan najavio je ekranizaciju svog djela, a kao glavnu zvijezdu koja će tumačiti lik popularne plavuše najavio je holivudsku glumicu Angelinu Jolie.

Prema njegovim riječima, Franka Sinatru utjelovit će George Clooney, a produkcija filma uskoro bi trebala početi, javlja "Times".

Špekulacije o ovom projektu plasiraju se već mjesecima. Prvo je Scarlett Johansson bila u kombinacijama za glavnu ulogu, a O'Hagen je spominjao i Christinu Hendricks.

Roman "The Life and Opinions of Maf the Dog, and of His Friend Marilyn Monroe" prati posljednje dvije godine života Monroe kroz oči njenog psa Mafa, malteškog terijera, kojeg je dobila na poklon od Sinatre 1960. godine.

Priča obuhvata i neke od ključnih momenata 20. stoljeća.

Maf, što je skraćeno od Mafia, susreće nekoliko poznatih lica iz te ere, uključujući predsjednika SAD-a Johna F. Kennedyja. Pas Monroe također prati na časove glume, u restorane, prodavnice i u Meksiko, gdje se razvela od Arthura Millera.

"Marilyn je bila čudno i nesretno biće, ali je u isto vrijeme bila prirodno komična više nego bilo ko koga sam poznavao", zaključuje Maf, koji je imao tri godine kada je 1962. Monroe umrla u svojoj 36.godini.