Film/TV
46

Angelina Jolie ponovo u ulozi režisera, ovaj put ide u Afriku

Klix.ba
Angelina Jolie je tek prije tri mjeseca završila rad na prethodnom filmu, no već je započela novi projekat koji će poput "Unbrokena" biti zasnovan na istinitoj priči. Jolie će režirati film "Afrika" za Skydance produkciju.

Film je zasnovan na istinitoj priči o borbi paleoantropologa Richarda Leakeya sa krivolovcima slonova zbog kojih je moglo doći do istrebljenja populacije afričkog slona i samim time dušu Afrike. Na filmu će osim Jolie raditi David Ellison, Dana Goldberg i Jon Peters, a scenario je pisao Eric Roth.

"Bazirana na inspirativnom životu Richarda Leakeya, 'Afrika' je priča koja zaslužuje biti ispričana. Jako me dirnula i znam da će premašiti moja očekivanja u Angelininim rukama. Ona je nevjerovatno talentovana rediteljica i sigurno će pretvoriti besprijekornu skriptu Erica Rotha u projekt u koji sam uvijek želio uključiti Skydance", rekao je Ellison.

Roger Deakins koji je radio s Jolie na filmu "Unbroken" radit će na ovom projektu kao snimatelj.

"Osjećam veliku povezanost sa Afrikom i ta kultura je veći dio mog života. Dobila sam Ericov predivni scenario o muškarcu koji je uključen u nasilni konflikt sa krivolovcima slonova, u kojem do izražaja dolazi duboki osjećaj odgovornosti čovjeka za svijet oko njega", rekla je Jolie.