Film/TV
0

Angelina Jolie o "50 nijansi sivog": Bolje mi ide pričanje drugačijih priča

Klix.ba
Angelina Jolie (Foto: EPA)
Angelina Jolie (Foto: EPA)
Holivudska zvijezda Angelina Jolie u svojoj dosadašnjoj karijeri režirala je dva filma, a negirala je glasine da je bila u kombinacijama da režira i ekranizaciju popularnog romana "50 nijansi sivog".

Jolie je režirala film o ljubavi u ratu u BiH "U zemlji krvi i meda" i onaj o životu bivšeg olimpijskog prvaka, veterana iz Drugog svjetskog rata Luisa Zamperinija, "Unbroken", a u razgovoru za magazin Entertainment Weekly kazala je da će "ako ikada ponovo bude režirala, to morati da bude posebna vrsta filma".

Ipak, dodala je da jedva čeka da vidi šta će Sam Taylor-Johnson, režiserka koja radi na "50 nijansi sivog" napraviti od te priče, istakavši kako je Sam sjajna.

"Kad se bavite režijom, pomislite kako ste bolji u pričanju jedne vrste priča u odnosu na druge", objasnila je 39-godišnjakinja.

Jolie je jedna od brojnih obožavateljki djela E.L. James koja će s nestrpljenjem čekati februar sljedeće godine, kada će biti objavljena filmska adaptacija "50 nijansi sivog". U filmu glavne uloge tumače Jamie Dornan i Dakota Johnson, a film je u februaru sniman u Vancouveru.