Film/TV
0

Angelina Jolie nova "Žena mačka"?

Sarajevo-x.com
Američka glumica, koja je početkom ovog mjeseca na svijet donijela blizance, navodno je već šefovima Hollywooda jasno dala do znanja da želi ulogu opasne "mačkaste" kradljivice.

U intervjuu za New York Daily News Julie Newmar (74), koja je 60-ih godina imala ulogu "Žene mačke" u TV seriji o Batmanu, otkrila je kako se Jolie već raspitivala o primamljivoj ulozi. Prema njenom mišljenju hollywoodska ljepotica bi bila fantastična "Žena mačka" ukoliko reditelj novog filma "The Dark Knight" Christopher Nolan odluči oživjeti upečatljiv ženski lik u novom filmskom nastavku o Batmanu.

"Angelina bi sigurno bila veoma uvjerljiva kao Catwoman, a saznala sam da se već raspitivala o toj ulozi. Potpuno mi je razumljivo što joj je ova uloga zapela za oko. Catwoman je Batmanova prava ljubav", izjavila je Newmar.

"Catwoman je izuzetno zanimljiv ženski lik, jer je istovremeno junakinja i kradljivica", dodala je Newmar.

Originalna "Žena mačka" prvi put se pojavila u stripovima o Batmanu kao njegova protivnica s bičem, koja se voljela upuštati u velike pljačke.

Od 90-ih godina, ovaj kultni ženski lik je postao manje negativan lik koji je u Batmanu sve više pobuđivao romantične osjećaje.

Pored Julie Newmar čast da utjelove Batmanovu veliku ljubav imale su Eartha Kitt, Lee Meriwether, Michelle Pfeiffer i Halle Berry.

Posljednji Batman blockbuster "The Dark Knight" osvanuo je na prvom mjestu box officea, zahvaljujući činjenici da je ostvario rekordnu zaradu od 300 miliona dolara u prvih deset dana prikazivanja.