Film/TV
0

Angelina Jolie majka Aleksandra Velikog

Klix.ba
Poznata američka glumica, Angelina Jolie, prihvatila je da u sljedećem filmskom projektu glumi za nju neobičnu ulogu - majku Colina Farrella u novom filmu o životu makedonskog historijskog junaka Aleksandra Velikog.

Kontraverzna 28-godišnja glumica potpisala je ugovor kojim je prihvatila ulogu Olympias, majke historijskog junaka, u Oliver Stoneovom filmu "Alexander".

Angelina koju ćemo uskoro ponovo moći gledati u ulozi Lare Croft, glumit će Alexandrovu majku od njegovog djetinstva do krunisanja za kralja. Zakazano je da scene iz filma "Alexander" Angelina počne snimati na jesen u Maroku i Londonu.

Paralelno sa ovim filmom producentske kuće Warner Bros. snimat će se još jedan film o istom historijskom junaku. Naziv drugog filma još nije poznat; a režirat će ga australski reditelj Baz Luhrmann. Glumačku ekipu tog filma činit će Nicole Kidman (kao Olympias) i Leonardo DiCaprio (kao Aleksandar Veliki). Nakon "Alexandra" Angelina će sljedeće godine glumiti u još jednom historijskom filmu o Katarini Velikoj, "Love and Honor".