Premijera filma The Tree of Life
0

Angelina Jolie i Brad Pitt svima pokazali koliko se vole

Sarajevo-x.com
Angelina Jolie i Brad Pitt (Foto: AP)
Prije premijere filma "The Tree of Life" američkog reditelja Terrencea Malicka crvenim tepihom su prošetale vjerovatno najveće zvijezde ovogodišnjeg filmskog festivala u Cannesu - Angelina Jolie i Brad Pitt. Zagrljeni i nasmijani sve vrijeme su razmjenjivali nježnosti i okupljenima dijelili osmijehe i autograme.

Slavni holivudski par naprosto je blještao na crvenom tepihu. Dobro rasploženi šetali su tepihom, pozorali fotografima, smiješili se i dijelili autograme.

Brad Pitt predstavio je dugoočekivanu dramu "The Tree of Life", reditelja Terrencea Malicka.

Radnja filma "The Tree of Life" odvija se u Americi tokom pedesetih godina 20. stoljeća. Priča prati odrastanje dječaka (Sean Penn) i njegov odnos s ocem (Brad Pitt). Film je u konkurenciji za nagradu Zlatna palma.

Ipak, film je podijelio publiku u Cannesu. Jedni su aplaudirali, a drugi negodovali.

"To je film o religiji, prirodi i Amerikancima", kazao je za AFP posjetitelj festivala u Cannesu koji je prisustvovao projekciji.

Brad Pitt u filmu glumi oca trojice dječaka, koji gotovo nikad ne razgovara sa suprugom, čiji lik tumači Jessica Chastain.

"Bio sam malo neodlučan oko prihvatanja uloge opsesivnog oca, ali priča je toliko važna", kazao je 47-godišnji Pitt.

Dodao je da je Malick odradio izvrsan posao i da je tokom snimanja filma između redovao pokušavao doći do istine.

Slavni glumac je dodao i to da su filmovi koji nose sa sobom neke dublje poruke zapravo njegovi najdraži filmovi.

"The Tree of Life" je Malickovo peto filmsko ostvarenje. Posljednji "The New World", u kojem glumi Colin Farrell, snimio je 2005. godine.