Uskoro prikazivanje u SAD
0

Angelina dobila prvu nagradu za svoj film

Sarajevo-x.com
Predstavnici neprofitne organizacije Producers Guild of America, koju čine holivudski reditelji, nagradili su prvi rediteljski film Angeline Jolie ''U zemlji krvi i meda'' Stanley Kramer nagradom.

Nagrada koja nosi ime američkog producenta i reditelja Stanleyja Kramera dodjeljuje se od 2002. godine za film koji se bavi provokativnim socijalnim pitanjima.

"'U zemlji krvi i meda' je izvanredan film koji prikazuje složenu ljubavnu priču tokom strahota bh. rata kojim su posebno bile pogođene žene", istakli su predsjednici PGA Hawk Koch i Mark Gordon, a prenio britanski list Telegraph.

List piše i kako su žrtve rata u BiH prigovarale na film zbog čega je Angelina veći dio filma bila prisiljena snimati u Mađarskoj umjesto u našoj zemlji. No, privatna projekcija filma u našoj zemlji prošle sedmice izgladila je sve nesuglasice, ističu novinari Telegrapha.

Film ''U zemlji krvi i meda'' počet će se prikazivati u kinima Sjedinjenih Američkih Država 23. decembra, a moguća je i njegova nominacija za Oscara.