Prvo pojavljivanje
0

Amir Krivošija večeras vodi Dnevnik TV1

Sarajevo-x.com
Amir Krivošija
Amir Krivošija
Centralnu informativnu emisiju TV1 koja se emituje od 19:30 sati od večeras će voditi i Amir Krivošija i to u paru sa Eminom Delić.

Dvadesetdevetogodišnji Krivošija novinarstvom se počeo baviti 2004. godine na skopskoj A1 kao moderator u zabavnom programu. Godinu poslije prešao je na BHT, a od 2007. bio je urednik i voditelj dnevnika TVSA. Nakon godinu dana pauze, Krivošija je ponovo u svijetu medija i to kao dio tima TV1.

Nakon godinu dana pauze, opet si u svijetu medija. Kako je došlo do saradnje sa TV1?

Priča je vrlo jednostavna. Uprava TV1 me je kontaktirala i lako smo dogovorili saradnju. Mislim da sam napravio dobar potez. Zadovoljan sam onim što sam do sada vidio na TV1.

Ugovor si potpisao na godinu dana. Koji će tvoji profesionalni zadaci biti na prvoj news televiziji?

Biću dio tima koji radi Dnevnik TV1. Vodit ću emisiju zajedno sa Eminom Delić. Smatram da je to već vrlo kvalitetna informativna emisija. Nadam se i vjerujem u uspješnu saradnju. Uostalom, ne bih bio tu da nisam optimista.

Od 2004. godine si u medijima. Iza sebe imaš godine provdene i u zabavnom i informativnom programu. Šta je presudilo da se ipak usmjeriš na dnevna informativno-politička zbivanja?

Zanimljivo je raditi i jedno i drugo. I oboje me, uz sport, vrlo interesuje. Odlučio sam se za informativni program jer je dinamičniji, a to mi više odgovara. Ispostavilo se da nisam pogriješio.

S obzirom da si na TVSA i uređivao vijesti i dnevnik, koji koncept newsa uvažavaš? Šta je nužno za dobru centralnu informativnu emisiju?

Nužni su kreativni i vrijedni ljudi koji će napraviti priče. Ako to imate, imate dobru centralnu informativnu emisiju. Lično volim da kraće traje a da "pršti" od informacija.

Odličan spikerski glas je jedan od cijenjenih osobina tv voditelja informativnog programa, te vrsna prezentacija vijesti. Prema dosadašnjem radu, potvrdio si oboje. No, u tvom slučaju, tu je i dobar izgled. Da li si nekada profitirao u poslu zahvaljujući izgledu? Koliko je on bitan?

Ja sam prije svega dugo vremena novinar. To je ono na čemu sam radio. Mislim da me je to učinilo i odgovarajučim voditeljem. Za ovo drugo nisam ja zaslužan, već majka priroda. No, lagao bih kad bih rekao da izgled nije bitan.

Profesionalne ambicije da li će završiti na Dnevniku? Postoje li neostvarene želje kada je u pitanju rad na televiziji?

Ne volim unaprijed ništa da govorim ili obećavam. Postoje naravno, ali ako ih nekada realizujem, bilo bi lijepo da tada o njima pričamo.