Film/TV
0

Američki scenaristi nagradili "Malu Miss Amerike" i "Pokojne"

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
"Mala Miss Amerike" i "Pokojni" filmovi su koji su osvojili glavne nagrade Američkog udruženja scenarista. Komični film ceste proglašen je najboljim originalnim scenarijem dok je gangsterska saga Martina Scorsesea osvojila nagradu za najbolji adaptirani scenarij.

Scenarij "Male Miss Amerike" rad je debitanta Michaela Arndta, kaže da ga je napisao dok je bio bez posla i potpuno nepoznat u filmskom svijetu, dok adaptirani scenarij "Pokojnih" potpisuje William Monahan.

Steve Carrell, koji se pojavljuje u "Maloj Miss Amerike", osvojio je dvije nagrade za humorističku seriju "U uredu". U televizijskim kategorijama nagrade su osvojile serije "Obitelj Soprano", "Big Love" i "Ugly Betty".

Kultni televizijski serijal "Saturday Night Live" u kojem su zanat ispekli mnogi poznati komičari osvojio je počasnu nagradu za sveukupni doprinos humorističkim serijama

Nagradu za scenarij dokumentarnog filma osvojila je Amy Berg čiji film "Izbavi nas od zla" prikazuje sudbine obitelji čiju je djecu katoilički svećenik zlostavljao punih četvrt stoljeća.

I Arndt i Monahan nominirani su za Oscar, kao i filmovi "Mala Miss Amerike" i "Pokojni".