Sjevernoamerički box office
0

VIDEO / "Alisa u zemlji čuda" i dalje najgledaniji film

Sarajevo-x.com
"Alisa u zemlji čuda“ treći vikend zaredom drži prvo mjesto na sjevernoameričkom box officeu. Ovog vikenda film je u domaćim kinima zaradio 34,5 miliona dolara čime ukupna zarada u kinima diljem Amerike i Kanade iznosi 265,8 miliona dolara, dok je u kinima širom svijeta film zaradio 565,8 miliona dolara.

"U ovo doba godine rijetko se dešava takva dominacija jednog filma“, kazao je box office analitičar Paul Dergarabedian, dodajući kako u ovo vrijeme filmovi inače imaju manju zaradu i ne zadržavaju se dugo na top listi box officea.

Na drugom mjestu je film "Diary of a Wimpy Kid", koji je tokom prvog vikenda prikazivanja zaradio 21,8 miliona dolara, dok se na trećem mjestu našla akciona komedija "The Bounty Hunter“ u kojoj glavne uloge tumače Jennifer Aniston i Gerard Butler, sa zaradom od 21 milion dolara.

U filmu Butler glumi Milu Boyda lovca na ucjene koji ima zadatak da uhvati svoju bivšu suprugu Nicole Hurly, koju tumači Jennifer Aniston. Voditelj distribucije za Sony, Rory Bruer, izjavio je kako je zadovoljan ovosedmičnom zaradom filma.

Deset najgledanijih filmova ovog vikenda:

  1. "Alice in Wonderland", 34,5 miliona dolara
  2. "Diary of a Wimpy Kid", 21,8 miliona dolara
  1. "The Bounty Hunter", 21 milion dolara
  2. "Repo Men", 6,2 miliona dolara
  3. "She's Out of My League", 6 miliona dolara
  4. "Green Zone", 5,96 miliona dolara
  5. "Shutter Island", 4,8 miliona dolara
  6. "Avatar", 4 miliona dolara
  7. "Our Family Wedding",3,8 miliona dolara
  8. "Remember Me", 3,3 miliona dolara