Film/TV
0

Akcija "Znojem do love" u bh. kinima od 6. juna

Una Film, zastupnik United International Pictures (UIP) za teritoriju cijele Bosne i Hercegovine na repertoare domaćih kina od 6. juna donosi novi akcioni spektakl "Znojem do love" (Pain & Gain).

Riječ je o novom projektu Michaela Bayja, jednog od najvećih reditelja Hollywooda u posljednjih 20 godina. Ovaj put Bay je na velikom ekranu spojio novi žestoki dvojac akcionih zvijezda, Marka Wahlberga i legendarnog američkog kečera Dwaynea The Rock Johnsona. U filmu koji je u prvih mjesec dana prikazivanja u američkim kinima inkasirao blizu 50 miliona dolara pojavljuju se i mlada afroamerička zvijezda Anthony Mackie te veteran Ed Harris.

"Znojem do love" govori o dvojici bodybuildera koji su gradili mišiće i karijeru kroz kriminalne poslove. Film se temelji na nevjerovatnoj istinitoj priči o grupi ličnih trenera koji su '90-ih u Los Angelesu jurili za svojim američkim snom te su se pritom upleli u kriminalne aktivnosti koje su krenule krivim putem.

U distribuciji Una Filma akcija "Znojem do love" počinje projekcije u multiplexima Cinema City u Sarajevu, Palas u Banjoj Luci, Cinestar u Mostaru te FC Ekran u Zenici od 06. juna. Una Film još jednom skreće pažnju na fantastične rezultate filma "Paklene ulice 6", koji je proteklog vikenda na američkim kinoblagajnama zadržao mjesto broj 1 sa ukupnom 10-dnevnom zaradom od 171 milion dolara, a slične rezultate bilježi u bh. kinima, gdje je već privukao 10.000 gledatelja. Već od 13. juna na repertoar kina u BiH stiže novi aktuelni filmski naslov, horor triler "Pročišćenje" (The Purge), čije emitiranje ovog vikenda počinje u američkim kinima.