Otkrila detalje filma RoboCop
0

Aimee Garcia: Radnja je smještena u 2028. godinu

Klix.ba
Aimee Garcia
Aimee Garcia
Sudeći prema riječima glumice Aimee Garcie, radnja novog filma "RoboCop" će biti smještena u 2028. godinu.

Tokom intervjua za Chicago Tribune, glumica je otkrila neke pojedinosti vezane za film i objasnila priču iza lika koji ona glumi. Garcia je rekla da glumi lik naučnice pod imenom Kim, koja pomaže liku koji glumi Gary Oldman da vrate RoboCopa u život. Kako kaže, u pripremi za ulogu za film morala je prisustvovati desecima naučnih i tehnoloških simpozija.

"Skoro sve moje scene su sa Garyjem Oldmanom. To je ostvarenje sna. Ja glumim Kim. Ona je naučnica koja pomaže da se RoboCop vrati u život. Ona ima doktorat sa MIT-a i stručnjak je za robotsku hemiju i fiziku. Radnja filma je smještena u 2028. godinu. Da bi se pripremila za ulogu morala sam slušati o tehnologiji i nauci mnogo više nego u cijelom svom životu. Naučila sam mnogo o tome kako funkcioniše mozak. Htjela sam da budem sigurna da razumijem sve što govorim pred kamerom", rekla je Garcia.

Glavnu ulogu u filmu "RoboCop" glumi Joel Kinnaman. Radnja filma se fokusira na Alexa Murphyja, policajca koji biva kritično povrijeđen na dužnosti. OmniCorp, međunarodi konglomerat za robotsku tehnologiju, uz pomoć nauke i robotike spašava njegov život. Murphy se vraća na ulice grada sa mnogim novim sposobnostima. Film će biti prikazan u kinima u augustu naredne godine.