Film/TV
0

"96 sati" u kino Meeting Point, "Rocknrolla" u Apolu

Sarajevo-x.com
Nakon fantastičnih rezultata najboljeg filma 2008. godine, dobitnika osam Oskara "Milijunaš sa ulice“ kojeg je u proteklih 20 dana pogledalo preko osam hiljada posjetitelja, Blitz film i video novu sezonu kino distribucije u kinu Meeting Point nastavlja sa još jednim sjajnim ostvarenjem, a riječ je o akcionom trileru "Taken“ (96 sati).

U rediteljskom ostvarenju vrlo iskusnog francuskog autora Pierrea Morella u naslovnoj ulozi gledamo fantastičnog irskog veterana Liama Neesona, junaka klasika "Rob Roy“, "Kingdom of Heaven“ i "Kinsey“ a izvrsnu glumačku ekipu zaokružuju zvijezda hit serije "Lost“ Maggie Grace te srednjovječna ljepotica Famke Janssen, proslavljena ulogom u hit serijalu "X-Men“.

Što može biti gore za jednog oca od bespomoćnog sjedenja s druge strane telefonske linije dok mu otimaju kćer? To je noćna mora koja postane stvarnost za Bryana, bivšeg tajnog agenta, koji ima samo nekoliko sati da vrati Kim iz ruku stravične bande specijalizirane za prodaju mladih žena. Prvi problem kojeg Bryan mora riješiti je taj da je on u Los Angelesu, a Kim je bila oteta u Parizu...

"96 sati“ je nakon sjajnih reakcija kritike i publike na iznenađenje mnogih postao jedan od najvećih hitova ovog dijela sezone na kino blagajnama Sjevernoameričkog kontinenta gdje je inkasirao preko 130 miliona dolara, dok je u susjednoj Hrvatskoj do sada imao gotovo 40.000 gledatelja.

Film će se nalaziti na redovnom repertoaru kina Meeting Point u terminima od 20 i 22 sata od 26. marta do 8. aprila.

U isto vrijeme svi ljubitelji kultnog britanskog autora Guya Ritchiea mogu uživati u njegovom novom ostvarenju "Rocknrolla“. Nakon klasika "Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške“ i "Zdrpi i briši“, Ritchie nastavlja niz filmova koji živopisno prikazuju britansko podzemlje sa pričom o seksu, lopovima i rock'n'rollu.

Ova akcijska komedija odvodi nas na opasnu vožnju u visoki kriminal i dno društva modernog Londona, gdje su nekretnine istisnule drogu s najvećeg tržišta, a kriminalci predstavljaju odvažne poduzetnike. Međutim, ko god želi postati dio tog svijeta - bio to sitni lopov One Two ili mutni ruski milijarder Uri Obomavich može se obratiti samo jednom čovjeku: iskusnom gangsteru Lennyju Coleu. S milionima na dohvat ruke, svi su se pripadnici londonskog podzemlja udružili u urotama i spletkama kako bi se domogli svoga dijela. Međutim, dok se visoki ulagači i sitni lopovi bore za nadmoć, prava će nagrada, odnosno multimilijunski posao, pasti u ruke rock zvijezde ovisne o drogama - Lennyjevom posinku za kojeg se vjeruje da je mrtav.

U naslovnoj ulozi u filmu "Rocknrolla“ gledamo škotskog glumca Geralda Butlera, proslavljenog u mega hitovima "300“ i "P.S. Volim te“, dok se u sporednim ulogama pojavljuju afroamerička ljepotica Thandie Newton i dva puta za Oskara nominovani britanski veteran Tom Wilkinson.

"Rocknrolla“ će na repertoaru kina Apolo samo sedam dana i to od 26. marta do 1. aprila u terminima od 18 i 20 sati.