Film/TV
0

3D spektakl "Grozan ja 2" stiže u 60 gradova i mjesta u BiH

Piše: T. S.
Ognjen Džinić, Rusmir Agačević Rus i Denis Samardžić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Svjetski blockbaster "Grozan ja 2" stiže u bosanskohercegovačka kina. Pretpremijera počinje u četvrtak, 26. septembra i film u 3D-u, koji je sinhroniziran, zasigurno će oduševiti sve generacije. Zanimljivo, dr. Nefariju glas je posudi bh. glumac Rusmir Agačević Rus.

Una film BiH, koja je zastupnik United International Picturesa (UIP), u bh. kina dovodi najveći filmski naslov u 2013. godini - "Grozan ja 2"

Podsjetimo, prvi dio animiranog filma je objavljen 2010. godine i zaradio je 540 miliona dolara na kinoblagajnama širom svijeta te postao 10. najveći animirani film u američkoj historiji.

Pretpremijera 3D spektakla "Grozan ja 2" počinje 24. septembra u Cinema Cityju u Sarajevu, multiplexu ekran u Zenici, kinu Palas u Banjoj Luci te kinu Kaleidoskop u Tuzli. Redovna distribucija počinje 3. oktobra.

"Grozan ja 2 bit će prvi 3D film kojim ćemo proputovati kroz BiH. Naime, zahvaljujući mobilnoj 3D opremi film ćemo do kraja godine prikazati u 60 gradova i mjesta u našoj zemlji", kazao je Denis Samardžić, predstavnik kompanije Una Film.

Glumac Rusmir Agačević Rus koji je posudio glas dr. Nefariju, Gruovom vjernom, ludom poznaniku.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam dobio priliku da učestvujem u ovako velikom projektu. Mada, iskreno, više bih volio da su na mom mjestu bili mladi glumci iz BiH koji su uistinu sjajni", kazao je Agačević.

Istakao je da se nije nadao da će uopće dobiti priliku da glumi u Universalovom blockbusteru.

"Kada sam sinu spomenuo da su dolazili iz Amerike i da sam išao na testiranje kako bih posudio glas liku iz animiranog filma 'Grozan ja' rekao mi je da se ne provaljujem, jer je to veliki i poznati film i da je prosto nemoguće da meni dodjele ulogu. Beskrajno sam zahvalan što sam imao priliku da radim na projektu i posudim svoj glas, ali to je sada i nikad više", kazao je kroz smijeh Agačević.

Una film i McDonald's Sarajevo su, također, danas najavili saradnju. Naime, dok bude trajalo prikazivanje filma "Grozan ja", mališani će u McDonald'sovim restoranima uz Happy meal dobijati igračke - likove iz crtića.

"Una Film i McDonald's će nastaviti saradnju i pratit ćemo filmove koji slijede. Djeca koja dođu u McDonald's dobit će igračke, a u dogledno vrijeme ćemo dijeliti i DVD-ove sa animiranim filmom' Grozan ja'", kazao je Adi Hadžiarapović, direktor marketinga McDonald'sa BiH.

Una Film je najavila da u narednom periodu u bh. kina dovode filmove "Prljavo", "Vrijeme je za ljubav", "47 Ronin", "Noah"...

Režiju filma "Grozan ja 2" potzpisuju Chris Renaud i Pierre Coffin/Milan Antonić. U sinhroniziranoj verziji na bhs jeziku glasove posuđuju Nebojša Dugalić, Mina Lazarević, Mina Nenadović, Milica Matejić, Tinja Damnjanović, Rusmir Agačević Rus, Marko Živić i Predrag Ejdus.

"Grozan ja 2" je komična avantura u kojoj se bivši superzločinac Gru pokušava navići na ulogu porodičnog čovjeka iz predgrađa. No, tada supertajna organizacija, koja se bori protiv zla u svijetu dolazi njemu na vrata. Gru i njegova partnerica Lucy trebaju otkriti ko je odgovoran za velike zločine.