Sukob Camerona i Coppole
0

3D filmovi budućnost ili glupost?

Sarajevo-x.com
James Cameron (Foto: AP)
James Cameron (Foto: AP)
Legendarni filmski reditelji James Cameron i Francis Ford Coppola sukobili su se zbog različitog mišljenja o budućnosti 3D filmova.

James Cameron, reditelj filma "Avatar", izjavio je kako će 3D filmovi uskoro zamijeniti standardne 2D filmove, no na tu rečenicu Coppola, reditelj filma "The Godfather", je odreagovao riječima: "3D filmovi su dosadni".

"Gledatelji uskoro neće uživati samo u 3D filmovima, nego će gledati i utakmice u 3D formatu, kao i brojne TV showove", kazao je Cameron na forumu tehnologije u Seulu.

Autor filma koji je ove godine nagrađen sa tri Oscara istakao je i to kako je upravo film "Avatar" dokazao da 3D tehnologija nije samo hir, već revolucionarno mijenjanje načina na koji publika konzumira medijski sadržaj.

"Vrlo jednostavno, kada ima izbor publika se odlučuje za najbolji mogući način gledanja filma, a to je 3D", kazao je 56-godišnji reditelj James Cameron, dodajući da će u narednih nekoliko godina 3D u potpunosti zamijeniti 2D.

No, na njegove riječi i zalaganje za 3D tehnologiju, legendarni reditelj filma "Apocalypse Now", Coppola, žustro je reagovao:

"Ja ne vidim zbog čega su 3D filmovi bolji od ovih današnjih. Ja lično ne gledam filmove sa naočalama. To je zamorno!"