Film/TV
0

13. izdanje 'Društva znanja' na TV OBN

Sarajevo-x.com
U subotu, 01.11 u 15 sati i 20 minuta očekuje vas 13.izdanje emisije 'Društvo znanja' koje zajednički realiziraju Foto Art Sarajevo i BH Telecom.

Ovaj jedinstveni serijal koji se bavi promocijom znanja i nauke u Bosni i Hercegovini, u ovom izdanju donosi poseban prilog o ceremoniji dodjele priznanja i stipendija za 51 učenika sa područja Federacije održanoj u četvrtak. Manifestacija koju organizira Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke pod nazivom 'Znanjem u budućnost' promovirala je najbolje učenike koji su osvojili 7 vrijednih priznanja širom svijeta, ali i stipendiste iz udruženja 'Djeca Srebrenice' te 'Obrazovanje gradi BiH'.

Emisija objavljuje i portret Društva za robotiku BiH iz Bihaća u kojem se sumiraju rezultati njegovog petogodišnjeg postojanja koji se ogledaju u povećanom interesu za robotiku u obrazovanju, i njenu primjenu u industriji.

Biće objavljena i posebna priča o dostignućima u korištenju mikro i nano tehnologija u evropskoj medicinskoj praksi gdje se sasvim blizu rješenja o smještanju čitave laboratorije na svega jedan mikročip.

U izlogu knjige, akademik Ljubomir Berberović prezentiraće knjigu 'Izbjegavaj dosadne ljude', nobelovca Jamesa Watsona.

Svi gledaoci, kao i svake sedmice, imaju priliku da osvoje jednu od šest vrijednih nagrada među kojima su posebne jedan od tri vrste mobitela te ultra start paket sa dopunom za narednih godinu dana.

Redakciju emisije možete kontaktirati putem e-maila [email protected].