Film/TV
0

12. izdanje 'Društva znanja' na TV OBN

Sarajevo-x.com
Po 12-ti put emisija 'Društvo znanja' biće emitirana na TV OBN u subotu 25.10 u 15 sati i 5 minuta.

Ovaj jedinstveni serijal informativno-edukativnog karaktera, koji produciraju Foto Art Sarajevo i BH Telecom, i ove sedmice ponudiće interesantne sadržaje i priče za one koje interesiraju nauka, znanje i moderne tehnologije.

Ekipa emisije pratila je održavanje 50-tog jubilarnog zasjedanja Međunarodne komisije Općeslavenskog lingvističkog atlasa koje je održano u Sarajevu. BiH se nakon rata, tek prije nekoliko godina ponovo priključila ovom svjetski jedinstvenom projektu iz oblasti ligvistike, koji vrlo temeljito prati razvoj jezičke baštine u 13 zemalja slavenskog govornog područja.

Ovim povodom biće predstavljen i izbor od šest knjiga iz bogatog opusa poznatog bh. ligviste prof.dr. Asima Pece koji je ovih dana u Beogradu napunio 80.godina svoga života.

Posebna tema emisije odnosi se na utjecaj avioindustrije na čovjekov okoliš te mjere koje Evropska unija poduzima da ga zaštiti, primoravanjem avioprijevoznika na uvođenje eko tehnologija.

Neizostavna je i nagradna igra BH Telecoma gdje gledaoci mogu osvojiti šest nagrada, među kojima su jedan od tri vrste mobitela te ULTRA start paket sa dopunom od 5 KM za narednih godinu dana.

Repriza emisije je srijedom u 14 sati i 25 minuta, a redakciji se možete javiti putem e-maila [email protected].