Film/TV
0

"Falsifikator" na programu Family Centra Ekran

Klix.ba
Nova filmska sedmica u dvoranama Family Centra Ekran od 04. aprila donosi pregršt zabave uz trenutno najgledaniju komediju u regiji "Falsifikator", u kojoj naslovne uloge tumače: Sergej Trifunović, Haris Burina, Goran Navojec, Tihomir Stanić, Branka Katić, Emir Hadžihafizbegović i mnogi drugi.

Radnja ove komedije Gorana Markovića odvija se krajem 60-ih godina 20. stoljeća. Glavni junak Anđelko, direktor osnovne škole u malom mjestu u Bosanskoj Krajini, vodi skroman i naizgled skladan porodični život, sugrađani ga cijene, a prijatelji vole. Anđelko, međutim, ima jednu krupnu manu: falsifikuje školske diplome. To čini godinama, bez ikakve nadoknade, iz čistog čovjekoljublja i naivnog uvjerenja da se radi o gestu dobročinstva kojim utire put nečijoj sreći i blagostanju. Njegova slika svijeta počinje dobivati sjenu čitavom serijom razočarenja u bliske ljude. Najbolji prijatelj ga prijavljuje policiji i on, na vrijeme upozoren, kao u najboljem špijunskom filmu, započinje ilegalni život. Krije ga čitava četa jataka, naravno svi su oni vlasnici lažnih diploma.

Termini projekcija svaki dan od 15:00, 17:00, 19:00 i 21:00 sat.

Od 04. aprila na kinoblagajnama Family Centra Ekran počinje pretprodaja ulaznica za svjetsku premijeru originalnog i inovativnog filmskog događaja "Zaborav" (Oblivion) u kojem naslovne uloge tumače: Tom Cruise, Morgan Freeman i Olga Kuryilenko. Cruise igra glavnu ulogu u filmu "Zaborav", koji nam stiže od reditelja filma "Tron: Naslijeđe" i producenta filma "Uspon planete majmuna". U spektakularnoj zemlji budućnosti, koja se razvila do neprepoznatljivosti, suočavanje jednog čovjeka s prošlošću dovest će ga do puta iskupljenja i otkrića, dok se u isto vreme bude borio da sačuva čovječanstvo. Film "Zaborav" svoje prikazivanje počinje 11. aprila, sedmicu prije početka prikazivanja u američkim kinima.

Termini premijernih projekcija od 18:00 i 20:30 sati. Informacije i rezervacije ulaznica na kinoblagajnama ili putem telefona 032/407-518.