Film/TV
2

VIDEO / Film "Osvetnici" osvojio tri MTV-jeve filmske nagrade

Klix.ba
Stripovski filmski spektakl "Osvetnici" potukao je konkurenciju na dodjeli MTV-jevih filmskih nagrada, osvojivši tri od moguće četiri nagrade za koje je bio u konkurenciji.

Osvojio je nagradu za film godine, najbolju tuču i najboljeg negativca (Tom Hiddleston). Nagrade za najbolje glavne glumce pripale su Bradleyju Cooperu i Jennifer Lawrence u filmu "Silver Linings Playbook".

Australska komičarka Rebel Wilson vodila je ceremoniju u Los Angelesu, a otvorila ju je i zatvorila u Iron Manovom kostimu. Wilson je i dobitnica nagrade za najbolji muzički trenutak.

"Šta je suprotno skromnosti? Mi smo 'Bieberovani' jer stojimo ovdje. Ovo je nagrada koja mi najviše znači. Toliko sam zahvalan i uzbuđen zbog 2015. godine, kada ćemo vam donijeti 'Avengers 2'", izjavio je scenarista i reditelj filma Joss Whedon prilikom primanja nagrade za film godine.

Ovaj film kompanije Marvel pobijedio je hitove "Django Unchained", "Skyfall", "Ted" i "The Dark Knight Rises" u borbi za najbolju filmsku tuču.

Oscarom i Grammyjem nagrađeni glumac Jamie Foxx osvojio je nagradu MTV Generation, MTV-jev pandan nagradi za životno djelo. Will Ferrell osvojio je nagradu Comedic Genius, Mark Wahlberg i Seth MacFarlane za najbolji filmski duo, Taylor Lautner za najbolji performans bez košulje, a Emma Wattson osvojila je nagradu Trailblazer.

Tokom ceremonije je održana i svjetska premijera trailera za film "The Hunger Games: Catching Fire", a prikazani su i novi snimci iz nadolazećeg Marvelovog hita "Iron Man 3".