Priča koja je potresla region
0

Filip govorio da će se ubiti, želio oženiti Kseniju

Sarajevo-x.com
Foto: Pressonline.rs
Foto: Pressonline.rs
Ksenija Pajčin i njen dečko Filip Kapisoda u utorak uveče pronađeni su mrtvi u stanu u Nikšičkoj ulici u beogradskom naselju Voždovac. Prema saznanjima iz istrage, Filip je Kseniji pucao u glavu, a zatim se ubio, ispalivši hitac sebi u usta. Vjeruje se da je tragediji prethodila svađa zbog ljubomore, a srbijanski mediji prenose kako se Kapisoda odlučio na to zbog toga što ga je Ksenija planirala ostaviti, jer navodno ona je željela karijeru, a on porodicu i miran bračni život. Magazin Alo, je također izvijestio kako je Ksenija u subotu abortirala u jednoj privatnoj klinici, što bi također mogao biti motiv ovog ubistva i samoubistva.

Ksenija Pajčin je ubijena je na samom izlazu iz stana. Policija je napravila rekonstrukciju cijelog događaja, te je posve sigurno da je ubistvu i samoubistvu prethodila žestoka svađa.

"Ksenija je imala na sebi jaknu, znači da je bila spremna za izlazak. To što smo tijelo pronašli u hodniku pokazuje da ju je Kapisoda sustigao skoro na samim vratima. U prilog takvom zaključku govori i to što je on bio samo u majici i farmerkama, što znači da nisu zajedno namjeravali da izađu. Očigledno je da je pokušao da je zaustavi, a kada nije uspio da je spriječi u toj namjeri, ispalio joj je metak u glavu", ispričao je izvor blizak istrazi za srbijanski Press.

Kapisoda je nakon počinjenog zločina otišao u drugu sobu i pucao sebi u usta. Pretpostavlja se da je pištolj pripadao crnogorskom manekenu i on nije imao dozvolu za to oružje. Filip i ranije govorio da će se ubiti

Goran Stojičević Karamela, najbolji prijatelj preminule pjevačice Ksenije Pajčin, tvrdi kako je Filip i ranije govorio kako će se ubiti ukoliko ga Ksenija ostavi.

"Ubit ću se ako me ostavi. Volim je najviše na svijetu. Ne mogu da živim bez nje. Ubit ću se", plačući je pričao Filip Karameli u nedjelju uveče ispred zgrade u kojoj je živjela Ksenija, prenosi Blic.

Ljubav između srbijanske pjevačice i crnogorskog manekena je navodno bila ogromna. Često su sesvađali, ali i javno mirili. Navodno, planirali su i da se vjenčaju.

"Bila je to ogromna ljubav, planirali su i da se vjenčaju. Ksenija ga je mnogo voljela, ali joj je strašno smetala njegova ljubomora. Zbog toga ga je i ostavila prije dvije nedjelje, kada je on poslovno otišao u Njemačku. Zvao me je 20 puta. Bio je nesretan i rastrojen: "Karamela, nađi je, molim te, ne javlja mi se! Gdje mi je žena?!“ Tako ju je zvao. Molio me je da je nagovorim da se pomire. Tada je prvi put rekao: "Ubit ću se ako mi se ne vrati!“, ispričao je Goran Stojičević, koji je kako tvrdi kasnije se našao sa Ksenijom i molio je da se pomiri s Filipom.

Velika ljubav, ali i česte svađe

Njihova velika ljubav je bila tragična. Kako tvrdi Karamela često su se svađali, ali su se neizmjerno voljeli.

Samo nekoliko dana prije ubistva, Pajčin i Kapisoda su se posvađali u njenom stanu zbog čega je morala intervenisati i policija.

Srbijanski magazin Alo, također piše kako saznaje od izvora bliskom tragično preminulom paru da se Ksenija u posljednje vrijeme često čula sa bivšim dečkom, oženjenim fudbalerom. Ona je navodno prije nekoliko dana abortirala u jednoj privatnoj klinici u Beogradu, zbog toga što nije željele prekidati karijeru, ali i zbog toga što navodno nije znala da li je dijete fudbalera ili Filipa Kapisode.

Također, taj medij prenosi kako je Pajčinova Kapisodu još uvijek smatrala djetetom, te nije namjeravala da se uda za njega iako je on želio da je oženi.

Izvršena obdukcija tijela

Prema saznanjima iz istrage, Filip je Kseniji pucao u glavu, a zatim se ubio, ispalivši hitac sebi u usta, a veruje se da je tragediji prethodila svađa zbog njegove ljubomore. Tijela je nešto poslije 18.00 sati našla Ksenijina majka Ljubica. Čim je otvorila vrata stana u hodniku, ugledala je beživotno kćerkino tijelo. U sobi je ležao mrtav Filip, a pored njegovog tijela bio je pištolj. Pretpostavlja se da se mladi par posvađao i da je Ksenija krenula ka vratima da istjera mladića ili pobjegne iz stana. Filip je tada, sumnja se, izvadio pištolj, za koji inače nije imao dozvolu, i pucao u glavu svoje djevojke. Kada je vidio da ona nepomično leži, ubio se, pucajući u sebe iz istog pištolja. Obdukcija tijela pevačice i manekena jučer je obavljena na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu. Nalazi obdukcija bi trebalo da utvrde način i vrijeme smrti. Na VMA bi trebalo da se urade i toksikološke analize, a pištolj iz kojeg je pucao Kapisoda poslan je na vještačenje, prenio je Blic.

Ksenija Pajčin će biti sahranjena u subotu u 14 sati na Novom groblju u Beogradu, dok će Filip Kapisoda sutra biti sahranjen na Cetinju.