Na godišnjicu smrti pjevača
0

Fanovi Michaela Jacksona moći će provesti noć među njegovim stvarima

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Želite li provesti noć sa stvarima koje su nekada pripadale pokojnom pop pjevaču Michaelu Jacksonu, sada i za to postoji šansa. Japanski promoter kolekcije Jacksonovih stvari ostvarit će vaš san na prvu godišnjicu smrti ikone pop muzike, ukoliko budete imali dovoljno sreće.

Od nedjelje se očekuju prijave fanova u Tokiju koji žele provesti noć u Tokio Toweru sa kolekcijom nazvanom Neverland, po imanju MJ-a.

Preko 300.000 ljudi od 1. maja posjetilo je prvu i jedinu oficijelnu izložbu Jacksonovih stvari u centralnom Tokiju, javlja Reuters.

Kralj popa preminuo je 25. juna 2009. godine u 50. godini života, što je šokiralo njegove obožavatelje širom svijeta i pokrenulo novi talas interesovanja za njegovu muziku. Kako se Jackson pripremao za veliku povratničku turneju, koja je trebala početi u Londonu, prikupljeni su snimci sa proba i tako je nastao dokumentarni film "This Is It" - blockbuster u kinima širom planete.

Popularni pjevač je osim po svojim pjesmama bio poznat i kao strasni kolekcionar, te je odatle organizatorima izložbe u Japanu palo na um da organizuju ove aktivnosti.

Fanovi koji budu imali dovoljno sreće pa budu izabrani da provedu noć sa Jacksonovim stvarima, počet će ulaziti u toranj u 22:30 sati 25. juna. U posebnoj prostoriji moći će provesti cijelu noć, sve do osam sati ujutro.

Jedan od zainteresovanih za to je i Mamiko Morii koji kaže: "Prilika da provedete godišnjicu Michaelove smrti sa njegovom odjećom, stvarima iz njegovog doma i stvarima sa nastupa će biti nezaboravno iskustvo."

Gosti će za ovu priliku morati platiti 1.000 dolara.