Zenica Adventure
9

Enes Begović, Amel Ćurić i Kice za Novu godinu u centru Zenice

Piše: E. M.
Detalj s konferencije za novinare (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: E. M./Klix.ba)
Po prvi put u Zenici će tokom zimskog perioda biti održan kvalitetan zimski program kojeg realizuju Javno preduzeće Radio-televizija Zenica i Gradska uprava Zenice u saradnji s drugim kulturnim institucijama. Dan prije Nove godine Zeničane će zabavljati Crvena jabuka, a u najluđoj noći će ih zabavljati Enes Begović, Amel Ćurić i Enver Lugavić Kice.

U nešto više od 40 dana Zeničani će imati priliku uživati u koncertima, filmovima, klizanju i šetnji ukrašenim zeničkim ulicama. Na danas održanoj konferenciji za novinare predstavljen je bogat program kojeg su priredili organizatori u saradnji s kulturnim institucijama u Zenici. 

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je kazao da je Zenica bila uspavana, ali da mu je cilj oživjeti grad i omogućiti građanima da uživaju u svom gradu.

"Želja nam je bila da oživimo grad. Summer fest je ostavio dobre utiske kod građana Zenice i želja mi je da nastavimo s ovakvim aktivnostima jer ovi mjeseci i praznici koji su tokom ovog perioda su prilika da građani Zenice i drugi građani mogu doći i uživati", kazao je Kasumović.

U sklopu zeničke zimske pustolovine svakodnevno će biti održan bar jedan kulturno-umjetnički sadržaj, a direktor JP RTV Zenica Nandino Škrbić je kazao da je sve zamišljeno po uzoru na Zenica Summer Fest.

"Kao organizatori smo zamislili Zenica 4 season projekt i kroz četiri godišnja doba imat ćemo četiri manifestacije", kazao je Škrbić.

U novogodišnjem dijelu zeničke pustolovine prisutne će 30. decembra na Trgu Alije Izetbegovića zabavljati Crvena jabuka, a u novogodišnjoj noći zabavu će pružiti Enes Begović, Amel Ćurić i Enver Lugavić Kice.

Po prvi put centar grada će biti uređeniji u pogledu marketa, prodaje novogodišnjih paketića i drugih sadržaja. Kako je kazao Kasumović, Grad Zenica je kupio i 20 kućica koje će iznajmljivati u centru grada gdje je planiran zimski grad.

"Partner Multiplex Ekran je obezbijedio svjetske pretpremijere filmova te ćemo prvi u svijetu imati priliku pogledati filmske naslove svakog četvrtka u decembru prije premijera u SAD-u i drugim zemljama svijeta", kazao je Škrbić.

Direktor Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Hazim Begagić je kazao kako je programski sadržaj ove ustanove u potpunosti ispunjen te da će biti održano ukupno 28 sadržaja i to predstava, koncerata, promocije knjiga i drugih sadržaja.

"Ovoj manifestaciji smo poklonili i tri predstave Ravna ploča, Romeo i Julija te premijeru predstave Ružičasti mjesec. Imat ćemo i predstavu za bebe, tradicionalni novogodišnji koncert te brojne druge sadržaje među kojima i koncert grupe Van Gogh", kazao je Begagić.

U centru grada bit će postavljena i ploha za klizanje, a zimski grad se zvanično otvara 9. decembra. Čitav projekt s organizacijom novogodišnjih koncerata prema riječima Škrbića iznosi više od 100.000 KM, a Grad Zenica je izdvojio 50.000 KM.