magazin
0

El Chapova "Kraljica ljepote": Plašim se za njegov život

Klix.ba
Bivša kraljica ljepote Emma Coronel Aispuro, supruga Joaquina Guzmana poznatog kao El Chapo, kazala je kako se plaši za život svog supruga u zatvoru nakon što su objavljeni izvještaji o njegovom mučenju.

Aispuro se udala za El Chapu 2007. godine kada je imala 18, a on 47 godina. Kazala je za Telemundo kako čuvari kazne njenog muža jer je pobjegao.

"Kažu da ga ne kažnjavaju, naravno da to rade. S njim su cijeli dan i gledaju ga u ćeliji. Ne daju mu da spava, ne daju mu privatnost ni kad ide u toalet. Mislim da svaka osoba ima pravo barem na vitalne stvari zbog kojih se osjeća kao čovjek", kazala je.

Intervju s Chapinom "Kraljicom ljepote" napravljen je nakon što su objavljeni izvještaji u kojima se navodi kako je El chapo postao "zombi" jer mu čuvari ne dozvoljavaju da spava više od dva sata. Advokat šefa narkokartela Juan Pablo Badillo rekao je kako se El Chapo osjeća kao žrtva fizičke i mentalne torture.

"Pretvaraju me u zombija, ne daju mi da spavam. Sada jedino želim da se naspavam", rekao je navodno El Chapo svom advokatu.

Badillo je dodao kako je riječ o brutalnoj torturi sličnoj onoj koju su provodili nad Staljinom 1940-ih i 1950-ih godina u Rusiji.

"Plašim se za njegov život. Izložen je niskim temperaturama. Radit ćemo na ekstradiciji u SAD", rekao je advokat.

Ranije je objavljeno kako je meksički zatvor Altiplano poduzeo sve mjere da se bjekstvo više nikada ne dogodi. Postavljeno je 400 kamera kao i senzori za kretanje u El Chapinu ćeliju, a pod i zidovi imaju rešetke ispod. El Chapo je pobjegao iz istog zatvora u julu 2015. godine, a pronađen je nakon što je glumac Sean Penn uradio intervju s njim u njegovoj skrovištu.