Prvak u latinoameričkim plesovima
0

FOTO / Dženan Jahić na Svjetsko prvenstvo ide sa Mađaricom Beatu

Klix.ba
Na nedavnom Državnom prvenstvu u latinoameričkim plesovima u Zenici višestruki bh. prvak Dženan Jahić u dosada najjačoj konkurenciji osvojio je 19. titulu, čime je još jednom potvrdio status najboljeg u našoj zemlji, ali i stekao pravo učešća na Svjetskom prvenstvu, koje će se održati 17. novembra u Beču.
"U jeku su pripreme za ovo takmičenje, a mene i moju novu partnericu, Beatu Sebestyen, očekuju treninzi sa mojim trenerima u Poljskoj i Rusiji. Mislim da je došlo vrijeme za velike rezultate na Svjetskom prvenstvu", kaže Jahić.

Sa atraktivnom 28-godišnjom Mađaricom u Zenici je zabilježio četvrti zajednički nastup, a u prethodnom periodu takmičili su se najprije u Moskvi, potom u Kišteleku, te u Beogradu. Kako kaže, ne smeta mu što je Beata starija, jer u plesu godine nisu bitne.

"Zadovoljan sam kako nam ide. Oboje imamo veliku želju za radom. Beatu sam upoznao i održavali smo kontakt preko društvenih mreža. Potom smo se odlučili na probu na pripremama u Mađarskoj u velikom internacionalnom kampu u Kišteleku, gdje smo imali časove sa najboljim trenerima u Evropi. Uslijedila je njena posjeta meni, nakon čega smo odlučili početi zajedno plesati", ističe Jahić.

Uporedo sa uspjesima u plesu i obavezama na Medicinskom fakultetu, Dženan je uspio snimiti novu pjesmu. Svojom prethodnom numerom "Vrata mog ludila“, za koju je snimio zanimljiv spot je, kako kaže, zadovoljan jer je naišla na pozitivne komentare.

"Nova pjesma 'Ajša' sjajno je ispala. Provjerena ekipa, Marina Tucaković, Romario i Alek Aleksov, radili su na njoj. Trenutno nemam vremena da je prezentiram javnosti, no u pripremi je spot u kojem će biti dosta plesa, ali i jedna zanimljiva djevojka čije ime ne bih još otkrivao", kaže bh. prvak.

Dženan kao autor potpisuje i pjesmu na sljedećem albumu pjevačke legende Halida Bešlića.

"On je već snimio pjesmu. Doduše, malo se dvoumimo oko naziva, a mogući bi bio 'Sjećanja', otkriva Jahić.