magazin
180

"Drage moje Hrvatice i Hrvati": Imitacija predsjednice Kolinde koja je nasmijala regiju

Piše: L. Č.
(Foto: Facebook)
Marijana Perinić je stand up komičarka iz Šibenika koja duže od tri godine u Zagrebu jednom mjesečno nastupa sa ekipom kolega komičara i stand up showom "Štiklom u mozak, loptom u dupe".

Njen stand up show se uglavnom bazira na komičnom prikazu muško-ženskih odnosa, za koje Marijana kaže kako su područje u kojem se apsolutno svako može pronaći.

"Svi smo ostavljali, bili ostavljani, bili u braku ili ćemo biti u braku, imamo ili nemamo problema u seksu, tako da je ta tema nepresušna i idealna za komediju koja nema kraja", kaže Marijana za Klix.ba i dodaje kako iz svog i svakodnevnog života svojih prijateljica uvijek može naći neku temu u kojoj će se ljudi pronaći i upravo tu univerzalnost i smatra poentom stand up komedije.

Marijana se prije pet godina sasvim slučajno počela baviti i imitacijama, a prva osoba koju je imitirala bila je Jadranka Kosor.

Ipak, regiju je nedavno osvojila imitacijom nove hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

"Prije nego je Kolinda došla na vlast, bila mi je izuzetno zanimljiva zbog tih svojih pokreta ruku i pretjerane gestikulacije. Na inauguraciji je doista ublažila svoje nastupe i mogu reći da čak više i nije toliko interesantna", govori Marijana za Klix.ba kroz smijeh i dodaje kako joj je upravo pobjednički govor predsjednice Grabar-Kitarović dao inspiraciju za uvod u treću godišnjicu njenog showa "Štiklom u mozak, loptom u dupe".

Marijana Perinić dolazi i u Sarajevo, gdje će nastupiti 8. juna u 21:30 sati u klubu Monument.

"Dolazi vam predsjednica Kolinda, samo svoj govor ovaj put mora prilagoditi Sarajevu", šali se Marijana i dodaje kako će te večeri nastupiti kao domaćica večeri uz dvojicu kolega iz Zagreba, te govoriti i o muško-ženskim odnosima.

Na upit o tome koja je njena poruka za one koji smatraju kako svojim nastupom ismijava predsjednicu Grabar-Kitarović, Marijana kaže:

"Ja mislim da to mogu smatrati samo oni koji nemaju smisla za humor. Moram priznati da imamo reprezentativnu predsjednicu", dodaje.

U nastavku pogledajte jedan od njenih nastupa na kojima imitira hrvatsku predsjednicu.