Indija
0

Dječaku iz "Milionera iz blata" kupljena kuća

SRNA
Foto: AFP/Getty Images
Foto: AFP/Getty Images
Tvorci indijskog filma "Milioner iz blata" koji je dobio osam prestižnih nagrada Oscar kupili su stan za jedno od djece glumaca čija je kuća od kartona srušena u siromašnom naselju u Mumbaiju.

Režiser filma Danny Boyle i producent Christian Colson otputovali su u Mumbai nakon što su fotografije Azharuddina Ismaila i Rubine Ali kako preturaju po ruševinama svojih kuća, koje su srušile gradske vlasti kao bespravno izgrađene, obišle svijet.

Uz osmijeh i zagrljaj sa djecom Boyle je rekao da je stan kupljen za devetogodišnjeg Ismaila, koji je igrao ulogu Salima kao dječaka. On je dodao da će uskoro kupiti stan i za Rubinu, koja je tumačila ulogu Latike.

Boyle, koji se našao na udaru kritike, jer nije učinio dovoljno za djecu koja su i dalje živjela u bijedi uprkos uspjehu filma, okrivio je medije, jer su uvećali očekivanja porodica glumaca.

"Neizbježno su rasli  tenzije i pritisak medija. Dat im je pristup svijetu, izvanrednom i glamuroznom i razumljivo je da oni žele da i njihovi životi budu promijenjeni,", rekao je Boyle.

Fond "Jai Ho" koji je imenovan po naslovnoj numeri filma, a koji su uspostavili Boyle i Colson, namijenjen je za plaćanje obrazovanja i osnovnih životnih troškova za Ismaila i Ali dok ne napune 18 godina.

Boyle je istakao da želi da smjesti i Ali u udoban stan prije početka sezone monsunskih kiša oko 10. juna.