Jesam li ružan/ružna?
0

Djeca na YouTubeu sve češće traže mišljenje o svom izgledu

Sarajevo-x.com
Tinejdžeri, dječaci i djevojčice, sve češće postavljaju svoje snimke na YouTube i uz njih pitanje: "Jesam li ružan/ružna?".

Brzim pretraživanjem ćete naići na desetke videosnimaka djece u dobi između 11 i 14 godina, koja su nesigurna u svoj izgled i traže komentar o tome na internetu, koji vrlo često nije nimalo ugodan.

Iako su se prvi videosnimci sa ovakvim sadržajem počeli pojavljivati prije dvije godine, u posljednje vrijeme su sve učestaliji.

Na jednom od snimaka je simpatična plava djevojčica koja je svoj video objavila još u januaru 2010. godine, a do sada ga je pogledalo 3.342.137 ljudi, piše Daily Mail.

"Mnogi su mi rekli da sam ružna. Ja mislim da sam ružna i debela", kaže djevojčica u snimku.

Nakon što je procjenu o svom izgledu prepustila anonimnim korisnicima interneta, komentari su bili različiti i vrlo često su išli iz krajnosti u krajnost. Neki su reklli da izgleda savršeno, a u tim pohvalama je bilo čak i seksualnih aluzija, dok su drugi rekli da je izrazito ružna.

Jedna od djevojčica koja je postavila video je također rekla da joj u školi govore da je ružna, ali joj prijatelji govore da je lijepa, pa je zbunjena i to ju je punukalo da postavi snimak na YouTube.

Inače, na većini snimaka su djevojke, ali ima i dječaka koji postavljaju isto pitanje.

Među komentarima su se našla i pitanja, kao što je: "U pravilima za postavljanje videa na YouTubeu stoji da snimke ne mogu postavljati mlađi od 13 godina, ali očigledno nije tako. Tu ima i puno mlađih. Gdje su roditelji te djece, zašto ovo dozvoljavaju?".