Burlesgue Voyage
0

Dive burleske i vatreni show u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Lada Redstar
Lada Redstar
U ponedjeljak 17. avgusta u Coloseum bit će izveden Burlesque Voyage, jedinstveni cjelovečernji burlesque show.

Burleska slavi prirodnu ljepotu ženskog tijela i veliča slobodu i spontanost. Umjetnost burleske doživljava svoj ponovni procvat u vodećim klubovima New Yorka, Los Angelesa, Londona, Pariza, Berlin, za šta je dobrim dijelom zaslužna američka zvijezda burlesque&fetish showa Dita von Teese koja je oživjela ovaj trend i popularizirala ga među mainstream umjetnicima.

Za pin-up performans i zagrijanu atmosferu će se pobrinuti Lada Redstar, Agent Lynch, Lalla Morte i Lady Flo, dive burleske koje su nastupale u zemljama kao što su SAD, Japan, Njemačka, Francuska, Velika Britanija, Italija.

"The hot pin-up from the cold" – potpis je Lade Redstar, rođene Sarajke i pin-up djevojke, koja trenutno živi u Parizu. Potpis u potpunosti odgovara liku, jer je Lada sublimacija istočnoevropske ljepote, senzualnosti i harizme. Kao djevojčica je učila svirati violinu, čitala, igrala klikera na ulici i posjećivala planine. Ona se sada se vraća u Sarajevo da za vas izvede originalni Burlesque Voyage Show, najavili su organizatori.